FORGOT YOUR DETAILS?

Tutte le melodie sei tu

Otras plataformas de venta:

Descripció

El 2 de gener, dos mesos després de publicar el disc “Que ens tornin els diners” (Temps Record, 2021) Narcís Perich va tornar a entrar a l’estudi per gravar dues noves cançons. Dues cançons molt especials que formaran part d’un single molt especial. Especial perquè després de vuit discos i més de 150 cançons gravades, integrament en català, per primer cop Perich no ho fa en aquesta llengua, sinó en italià i anglès. I a més, el disc compta amb una formació de músics de luxe: un quartet de jazz i un quartet de corda. Músics de primera línia, amb Gerard Nieto al piano, Ivó Oller a la trompeta, Joan Motera al contrabaix, Xavi Hinojosa a la bateria i el prestigiós Cosmos Quartet a les cordes (amb Helena Satué i Bernat Prat, violins; Lara Fernández, viola i Oriol Prat al violoncel). Perich canta, toca les guitarres i hi afegeix percussions com les congues, maraques, metal·lòfon, etc, a més de fer els arranjaments i la producció, com ja és habitual.

Les dues cançons trenquen amb els esquemes pop-folk-rock del cantautor, tot i l’eclecticisme dels seus discos i Perich viatja cap a la cançó melòdica dels seixanta i el jazz (cal recordar que el seu bagatge professional va des de la música coral al jazz, la música per banda, clàssica, sardanes, havaneres, rock, boleros, musicals, etc).

El single s’ha enregistrat a Infusiones Musicales, del Masnou, amb Jordi C.Corchs, els dies 2, 3, 4 i 25 de gener. També ha comptat amb l’edició de Lluís Cots i el màstering de Josep Roig.

Per què en italià i anglès?

“A l’inici de la pandèmia, abans que el virus arribés a Catalunya, va fuetejar greument Itàlia. Tancat sol a casa sense res a fer vaig començar a estudiar una mica d’italià, pensant que Itàlia seria el primer país que visitaria, en solidaritat, quan passés tot (poc pensava que allò duraria tant i arribaria a tot arreu. Ara la meva visió sobre viatjar és diferent.) A més, el meu pare va morir aquell març del 2020 i jo -pensant en ell- sovint escoltava i cantava en italià la cançó d’Eros Ramazzotti “Ciao, pa”. També em vaig aficionar a alguna música italiana. Oblidat el viatge a Itàlia i resistint a la pandèmia, poc abans del Nadal de 2021 em va sorgir una melodia i per lletra només em sortien paraules amb italià, tot i que no havia seguit estudiant l’idioma. La melodia va ser tota una revel·lació i vaig mirar d’escriure la lletra en italià, buscant paraula per paraula. Quan la vaig tenir no vaig poder esperar a gravar-la.

Pocs dies abans de la gravació era a casa tocant una mica de Gershwin al piano i em va venir una nova tonada, i aquest cop les paraules em van sorgir gairebé a l’instant en anglès. Així que no m’ho vaig pensar, ja tenia cara B per el single.”

 

TOP