FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

La nena dels pardals

18,15 IVA inc.

Categoria: Artista: La Tresca i la verdesca

Otras plataformas de venta:

Descripció

LA NENA DELS PARDALS, L’ESPECTACLE

No escoltis qui faci més soroll, escolta qui vulguis sentir”
Quan el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària (recordant tot el que li va ensenyar l’avi) i seguir les directrius del seu cor: vol salvar els pardals. Però és molt difícil anar contra corrent quant tothom està disposat a seguir al peu de la lletra allò que dicta el dictador, així el seu valerós gest esdevindrà un gran secret perillós i que caldrà tenir ben amagat. Després de veure morir el seu colom, el seu amic Tsiao Long li farà costat i junts aconseguiran salvar set pardals.
L’extermini esdevé una realitat fora de les quatre parets de l’habitació de la Ming Li, on cuida, cura i alimenta els seus pardals, protegits de tot i de tothom.
El temps vola: les fulles cauen, arriba el fred i amb la primavera comença un nou cicle, però quan arriba l’estiu…. com que no hi ha pardals que es mengin els insectes, els cucs, els corcs i les llagostes arrasen les collites i això vol dir graners buits i passar gana.
Quan el pare de la Ming Li i la resta de camperols s’adonen de l’error que han comès ja és massa tard… o potser no, perquè la Ming Li continua guardant un GRAN SECRET a la seva habitació… un secret que serà un autèntic miracle!
“…saps que tens ales per volar!”

UN FET HISTÒRIC REAL: “La guerra dels pardals”
Mao Zedong volia que la Xina esdevingués una potència fortament industrialitzada aprofitant el seu gran capital humà i per això va implantar una sèrie de mesures socials, polítiques i econòmiques molt dràstiques. Per aconseguir el seu propòsit necessitava una població ben alimentada i per tant uns camps a plè rendiment. Així el 1958 Mao Zedong va declarar els pardals “enemics de la Xina” perquè es menjaven gra de les collites i va començar La Guerra dels pardals. Tothom havia de sortir al carrer amb pedres, petards o cassoles… la consigna era clara: fer molt soroll perquè es morissin d’esgotament o d’atacs de cor. En només tres dies pràcticament van acabar amb els pardals de tot el país. Les conseqüències però, van ser devastadores també pels humans: no hi havia ocells que es mengessin els insectes i les plagues van arrassar les collites, això va originar un període de fam extrema conegut com La Gran Fam de la Xina i van morir entre 30 i 40 milions de xinesos

TOP