FORGOT YOUR DETAILS?

Som aquí per fer història

Categoria: Artista: Marc Xalabarder

Otras plataformas de venta:

Descripció

«Som aquí per fer història» (Temps Record, 2020) vol ser un cant a la llibertat a favor dels presos polítics catalans.

Tal i com comenta en Marc X. es tracta d’una cançó esperançadora que en la seva fase inicial volia ser una nadala, però que una imatge colpidora va derivar-la a la cançó que ha esdevingut. Es tractava d’una pancarta que subjectava una noia on hi deia: «Mama, no estic a classe, però estic fent història».Aquesta frase va xocar a en Marcfins al punt de fer-lo ser molt conscient de la situació històrica que s’estava vivint, i convençut que de ben segur els seus fills podrien explicar aquesta situació de la mateixa manera que ara l’expliquen els seus avis.

L’activitat compromesa amb la defensa dels drets i llibertats ha estat una constant en la trajectòria de Glass Onion,grup de música on tocava Marc X., queja havia tocat en diverses ocasions a favor de la mobilització independentista.

Després de tocar doncs en diferents concerts, en Marc X. presenta aquest mes de febrer la cançó «Som aquí per fer història». Un tema clarament posicionat a favor de la causa catalana i per donar suport a les mobilitzacions pacífiques que han estat una constant en els darrers anys.

En MarcX. comenta: «Malgrat no en sabem el final d’aquest procés, sabem històricament que els canvis importants en els drets i llibertats de les persones mai han estat ni ràpids ni fàcils, però el que sí sabem del cert és que sempre hi ha hagut un grup de persones valentes, perseverants i fidels als seus principis que han lluitat per tal de que nosaltres puguem viure en una societat més lliure, tolerant, cívica i pacífica».

A partir del dia 28 de febrer«Som aquí per fer història» es podrà escoltar a totes les plataformes digitals: Spotify, Amazon music o Youtube.

 

TOP