FORGOT YOUR DETAILS?

Rap d’arrel

12,00 IVA inc.

Categoria: Artista: Tesa

Otras plataformas de venta:

Descripció

Després de la publicació de quatre singles entre octubre de 2021 i febrer de 2022, per fí arriba “Rap d’arrel”. En aquest ambiciós disc i documental, la rapera d’Almussafes aposta per la fusió entre el rap i la música tradicional valenciana; per una banda introduïnt sonoritats tradicionals en el rap, i per l’altra, modernitzant el discurs del folklore. I tot això, amb la idea de fer arribar rap i tradició a nous públics.

Per això l’àlbum compta amb les col·laboracions vocals de Jonatan i Christian Penalba, Miquel Gil, Apa, i Noèlia Llorens “Titana”, provinents tots ells de l’àmbit de la música tradicional. Però la nòmina de col·laboradors va més enllà, i continua amb Andreu Valor i Mireia Vives (de l’àmbit de la cançó d’autor); la cantaora flamenca Isabel Julve; Lluís (del grup Voltor), i Jacal; i per arredonir el projecte, Sés i Flow do Toxo (arribades des de Galícia), i La Basu (des del País Basc). En l’apartat instrumental trobem a Tony Molina, Hèctor Peropadre, Xus Belda, Pere Ródenas, Iosune, Loren D, Susana Díaz Tejedor i Sabela Galbán Rodríguez.

El disc, editat pel segell català Temps Record, ha estat produït per Pere Ródenas, i té 14 temes. Totes les lletres són de Tesa, excepte una versió d’Ovidi Montllor i un tema tradicional lleonés. Dos temes són en castellà, i en un altre hi ha parts en gallec i en basc.

El dvd conté un documental, dirigit per Carlo Barrella, que pretén demostrar les simil·lituds entre el rap i la música tradicional, i desmuntar falses creences entorn a aquests dos gèneres.

Aquest és el tercer disc de la cantant valenciana, després dels àlbums Al-Tesa (2017) i Rural (2019).

 

TOP