Gabriel Grosssi & Jurandir Santana

Gabriel Grossi

Gabriel Grossi és un dels més grans de l’harmònica al món. Amb molta personalitat, desenvolupa bonics camins per a la inserció del seu instrumiento al gran univers de la música brasilera, tenint com a característica principal la seva virtuosisme i emoció.
Gabriel és un músic jove però amb una gran trayectoria.Desde el 2005 és un dels músics que integren el quintet de Hamilton d’Holanda, grup que va guanyar el premi TIM 2007 i va ser nominat als Grammy llatí en tres ocasions. Sempre en proyetos importants, Gabriel va participar en diversos projectes amb el gran clarinetista Paulo Moura, amb el qual va realitzar concerts des de 2003 fins que va morir. En l’any de 2004 va gravar Cd i DVD amb les cantants Zélia Duncan i Beth Carvalho.
El seu primer disc en solitari “Diz Que Vaig ser per AI” va rebre elogis per la concepció musical, composició i arranjaments.

Amb segon “Afinidade” (Un duo amb el gran violonista Marc Pereira) i tercer treball “Arapuca” (en una inspiració en l’univers de l’forró), va collir un gran èxit amb la premsa en general, ensenyant a la gent que és possible mantenir la tradició amb la música instrumental i amb el gust popular.
El 2009 desarolló seu projecte a trio amb els instrumentistes Guilherme Ribeiro (Piano) i Sergio Machado (Bateria). Amb estaformación va gravar el disc “Horitzó”. El cd va ser gravat durant el tour del trombonista brasiler Raul de Souza.
I 2011 va gravar el cd “Zibididi” a duo amb el guitarrista Diego Figueiredo, un cd gravat amb tots els temes d’autoria pròpia.
L’any 2012 Gabriel va gravar altres dos projectes. D’una banda El Cid “Vila Llops Popular” en duo amb el pianista Amilton Godoy (Zimbo Trio) i el Cd “Realejo” amb l’acordionista Beu kramer.
El 2013 va gravar el Cd urbà amb temes propis amb una proposta moderna en l’univers de l’harmònica.
En l’inici de 2015 va ser convidat pel periodista i productor francès Remy Kopakopul per a la direcció musical, producció i arranjaments del musical “K Rio K” a París.

Al juliol de 2015 va gravar el Cd “Roda Gingante” amb el multi- instrumentista Arismar do Espirito Santo.

En 2016 es publica el Cd “Nascente” en duo amb el guitarrista Felix Junior. Una homenagem al guitarrista brasiler Guinga i al multi-instrumentista brasiler Hermeto Pascoal.

També en 2016 Gabriel va produir dos discos en homenatge als mestres de l’harmònica Toots Thilemans i Maurici Einhorn, amb el projecte “We do it out of love” Gabriel Grossi i el seu company Alex Rossi van convidar a alguns dels millors harmonicistes del món per gravar aquest proyeto i lliurar-se personalment a Toot Thillemans.

En l’homenatge “Viva Maurici Einhorn” Grossi juntament amb el seu company Pablo Fagundes conviden a més de 26 harmonicistes brasilers per gravar un doble disc amb l’obra del gran Maurici Einhorn. Recentment va gravar el seu cinquè disc amb Hamilton d’Holanda quintet, en homenatge a Milton Nascimento en commemoració dels deu anys del grup.
Amb nou discos gravats, enregistraments i concerts amb grans noms de la música nacional i internacional com (Hermeto Pascoal, Chico Buarque, Ivan Lins, Leila Pinheiro, João Donato, Dave Matthews, Guinga, Lenine, Djavan, Milton Nascimento, Dominguinhos) i tours arreu del món, Gabriel té un gran currículum que afegeix experiència i reconeixement de tot el món.

Amb el guitarrista Jurandir Santana decideixen unir forces i gravar el disc Conexões (Temps Record 2017).

Jurandir Santana

Jurandir Santana, Bahia, nascut en Salvador, és instrumentista, compositor i director musical. Al llarg dels seus 23 anys de carrera musical, s’ha dedicat a la interpretació, investigació i difusió de la música brasilera. Una llarga carrera que li ha permès un profund coneixement de la complexitat musical brasilera i en la qual no faltat la creació, ni la recerca i descobriment de nous sons i ritmes.

La seva identificació amb la música va començar als deu anys d’edat i en l’actualitat, afegeix a les seves gires musicals per tot el món, la seva activitat com a professor de workshops, per als quals ha desenvolupat un pla d’estudis molt respectat i valorat. Jurandir com a professor ha estat convidat per ensenyar i transmetre la seva experiència musical a algunes de les escoles musicals més famoses del món: la Berklee College of Music de Boston (EUA), la Western Illinois University (EUA) i en esdeveniments com l’Oficina de Música Curitiba o el African Marketplace, el més important festival de la música africana de Los Angeles (EUA).

El 2003 es produeix una fita en la seva carrera com a instrumentista i solista virtuós: la col·laboració amb el conegut baixista americà Matt Fergusson i amb la cantant Ithamara Koorax, (escollida per la revista Downbeat com una de les tres millors cantants de jazz del món)

El 2006, Jurandir Santana llança el disc Só Brasil, projecte guanyador del Prêmio Braskem de Cultura i Art, un treball que és el resultat de dues dècades d’investigació musical, en què aporta una nova sonoritat i descobreix inesperats matisos de la música brasilera.

“Embaraçado” el tema que obre el disc va ser el guanyador del primer premi Caymmi 2002 i també va ser un dels guanyadors del premi Itaú Cultural. Un altre dels temes destacats del disc és la seva versió del clàssic Cravo i Canela i la seva composició Axeji, ple de referències a la musicalitat bahiana: a chula, la samba dur o els sons del berimbau

En l’actualitat Jurandir Santana està de gira per tot el món amb el seu espectacle Só Brasil, centrant-se en els ritmes brasilers i posant un èmfasi especial en la rica i variada sonoritat del nord-est brasiler, a la qual incorpora la seva concepció jazzística adquirida al llarg de la seva brillant carrera. Só Brasil és un espectacle únic, que convida a gaudir de la riquesa dels ritmes brasilers com: el frevo, maracatu, xaxado, xula, samba de roda i ijexá.

Músic molt reconegut en el mercat brasiler i amb una sòlida carrera musical a causa de la brillantor del seu treball. Jurandir Santana ha arribat a un merescut lloc en el mercat internacional. El seu disc i el seu espectacle: Só Brasil, l’han convertit en un músic de prestigi, tant en els països europeus, com als Estats Units.

En el 2015 treu el seu últim àlbum “Um Segundo” (Temps Record 2015). Y també edita amb Luna Cohen l’àlbum “Começo do caminhar” (Temps Record 2015).

Amb Gabriel Grossi s’uneixen per gravar el disc Conexoes (Temps Record 2017).

Dalt