FORGOT YOUR DETAILS?

A prop

15,00 IVA inc.

Categoria: Artista: Hilari Alonso

Otras plataformas de venta:

Detalls

“A prop” (Temps Record, 2019) és el primer disc en solitari d’Hilari Alonso, qui ve a sumar-se a la nova generació de cantants tradicionals que estan ampliant i renovant el món del folk valencià.

Aquest disc continua la tendència de barrejar repertori tradicional amb temes contemporanis. Així, entre les onze cançons que formen aquest treball trobarem peces com la Jota de Muro, la Jota de Sella, i la Jota de quintos de Vila-real, això sí, amb noves lletres creades per Joanjo Moixino; més temes tradicionals com ara el Cant de batre de Penella, el Vetlatori de Tavernes, o L’hereu Riera; temes populars inèdits com el Fandango del Tio Mario i Bressol per a una nineta; El silenci d’estimar (amb lletra d’Eliseo Parra); i finalment Dóna’m la mà (del poeta català Joan Salvat-Papasseit) i Cançó de l’home parat (del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés). Cal destacar que en aquestes dues últimes peces la composició de la melodia vocal ha anat a càrrec del músic xativí Emili Vera, recenment desaparegut.

Amb la intenció de fer música tradicional, però sense instruments de doble corda, els músics que han participat en la gravació del disc han sigut la banda habitual que acompanyarà a Hilari Alonso en els concerts: Xus Belda (percussió), David Borja (baix elèctric), Carlos Moisés (flauta travessera), Paula Rivera (violí), i Pere Ródenas (guitarra), qui, a més, ha estat el responsable de la producció i els arranjaments. En el disc també han participat Àlvar Calabuig (bateria), Enric Calabuig (piano), Vicent Carrasco (guitarró), Pep Gimeno “Botifarra” (veu), Manuel González (veu), Rebeca Martí (veu), Tony Molina (trompeta i trombó), Hèctor Peropadre (acordió) i Andreu Valor (veu).

El pròleg del disc va a càrrec del prestigiós crític musical Josep Vicent Frechina; i el disseny i la fotografia són de Sílvia Faus.

TOP