FORGOT YOUR DETAILS?

Canvis

12,10 IVA inc.

Categoria: Artista: Christian Penalba

Otras plataformas de venta:

Detalls

“Canvis” és el disc de debut de CHRISTIAN PENALBA. El repertori, format per cant d’estil, jotes, fandangos, seguidilles, bolero i malaguenya, recorre el País Valencià de nord a sud, però també entra en terres castellanes i murcianes. Ha estat triat fonamentalment per ell (amb algunes propostes del productor), i ha escollit tota una sèrie de peces que coneix bé, encara que cap d’elles forma part de les que ha interpretat fins ara.

Les lletres dels tres cants d’estil presents en el disc han estat escrites per a la ocasió per qui és el seu versaorhabitual des de fa 4 anys, Salvador Ribes.

Pere Ródenas (responsable dels arranjaments, la producció i la gravació d’aquest treball) explica que la sonoritat del disc s’ha basat precisament en aquests tres cants d’estil: la formació escollida per a aquests temes és la que sona en la resta del disc, per dotar-lo de coherència. Igualment, s’ha volgut fugir de la sobre-producció, i acostar el so del disc a allò que després es podrà escoltar en directe.

En paraules de CHRSTIAN PENALBA, el títol “Canvis” fa referència a les lleugeres variacions, als canvis en el ritme, i als nous adornaments vocals que s’han volgut imprimir en la interpretació de tots aquests temes tradicionals.

Els músics que han participat en aquest disc són Xus Belda (percussió), Pere Ródenas (percussió, baix elèctric i guitarres), Vicent Carrasco (guitarró) i Tony Molina (trombó, fiscorn i trompeta).

El disc ha comptat amb les col·laboracions vocales del seu germà Jonatan Penalba i de la cantant murciana Carmen María Martínez Salazar. També cal destacar la participació, en la percussió, de Pep Gimeno “Botifarra”.

Enregistrat a Xàtiva en octubre i novembre de 2019, el disc serà editat en gener de 2020 pel segell català Temps Record.

TOP