FORGOT YOUR DETAILS?

De banda a banda del Mediterrani

15,00 IVA inc.

Categoria: Artista: Pep Gimeno "Botifarra"

Otras plataformas de venta:

Detalls

En De banda a banda del Mediterraniel cantant xativí col·labora amb el marroquí Ahmed Touzani.

El que serà ja el nové disc de Pep Gimeno “Botifarra”, veurà la llum en les pròximes setmanes i serà un treball ben especial, fet a quatre mans amb el violinista i cantant marroquí Ahmed Touzani. Nascut a Tànger i resident ja fa anys al Genovés, al costat mateix de Xàtiva, allò que un dia fou una simple trobada amb “Botifarra”, i després d’anys de col·laboracions esporàdiques, ha acabat desembocant en un disc exhuberant i amb una sonoritat riquíssima.

I és que en De banda a banda del Mediterranies poden escoltar 12 peces en que les músiques tradicionals valenciana i nord-africana es barregen amb tota naturalitat. Com diu encertadament en el text de presentació el prestigiós crític musical Josep Vicent Frechina, “Botifarra” i Ahmed Touzani “detecten en les músiques populars de les dues bandes de la Mediterrània parentius propers, avinences melòdiques estretes, ritmes consanguinis, afinitats subtilíssimes.”

Continuant amb el mateix text, l’autor també fa constar que el disc “conté dues càrregues ideològiques de gran calat: d’una banda, la impugnació de la interessada divisió entre “ells” i “nosaltres” que busca alçar barreres infranquejables i ocultar les proximitats culturals; i de l’altra, la mirada a la Mediterrània com un espai de convivència i intercanvi, i no com la frontera funesta i letal en què l’han convertida les polítiques miserables i deshumanitzades amb què estem sent castigats. Ningú no podrà negar que trobar espais on regna l’entesa i la humanitat, en uns temps tan incerts com els actuals, resulta francament reconfortant”.

El disc ha comptat amb la participació de Xus Belda (percussió), Pere Ródenas (baix, guitarra, llaüt i oud àrab), Hèctor Peropadre (acordió, llaüt, dolçaina, tarota i flabiol), Juanra Martí (dolçaina, tarota, flabiol i bandúrria), Ricard Soriano (dolçaina), Tony Molina (trompeta i trombó), Vicent Carrasco (guitarró) i Pau Chàfer (piano), i conté una lletra original de Joan Moixino, en el tema Jota de les Ventes. El repertori està format en un 90% per temes que “Botifarra” no havia enregistrat mai, i inclou, per citar-ne només alguns, temes d’Ontinyent, Xàbia, Biar, Rotglà i Corberà, el Genovés, i el tema tradicional castellà El romance de Gerineldo. Les cançons escollides per Ahmed tracten temes com ara les bodes tradicionals marroquines o la immigració, entre altres.

Arranjat i produït per Pere Ródenas, s’ha enregistrat els mesos d’abril i maig en els estudis xativins El cor de la Costera i RC Studios.

De banda a banda del Mediterrani(publicat pel segell Temps Record, de Terrassa) es presentarà en públic amb un concert que se celebrarà a Xàtiva el dia 15 d’agost, dins els actes de La Fira de Xàtiva, i aquell mateix dia ja es podran adquirir exemplars en acabar el concert. A partir de setembre els discos també estaran disponibles en plataformes digitals i en botigues.

Xàtiva, 2 de juliol de 2018.

TOP