FORGOT YOUR DETAILS?

El secreto peor guardado

Categoria: Artistas: Fredrik Carlquist , Jorge Rossy

Otras plataformas de venta:

Detalls

Aquest tardor de 2020 veu el llançament del primer àlbum fruit de la col·laboració entre el vibrafonista Jorge Rossy i el saxofonista Fredrik Carlquist: El Secret Pitjor Guardado. L’àlbum gravat en 2015 inclou música original i versions d’altres compositors. A la secció rítmica podem escoltar el tàndem Carles Falanga a la bateria i Martín Leiton a el contrabaix, tots dos són referents altament valorats en els seus respectius instruments en la fèrtil escena Barcelonina.
La Música s’enlaira en una atmosfera relaxada de Cool Jazz, molt representativa de l’estètica de Carlquist & Rossy en aquests últims anys.
Jorge Rossy, que va arribar a el reconeixement internacional com baterista, és escoltat aquí al vibràfon que ha estat el focus principal de la seva vida musical en l’última dècada. Carlquist, també reconegut com a clarinetista es dedica exclusivament a l’saxo tenor en aquest enregistrament. El repertori original consisteix en quatre temes de Carlquist, tres d’Rossy i el tema que dóna títol a l’àlbum que està escrit per Martín Leiton. Les versions afegides són “Bennie ‘s Bugle” de Benny Goodman i “Blue Lester” de Lester Young. La combinació d’aquest repertori amb la instrumentació li dóna a l’quartet un so molt personal que unifica sense fissures elements diferents estils de la rica història de l’Jazz, des del swing dels anys 30 que precedeix el Be-bop a estils més moderns. Amb “El Secret Pitjor Saved” aquest quartet amb un so profundament jazzístic descobreix nous i atractius camins entre vells i nous somnis musicals.

TOP