Albert Oliveres

D’influències molt diverses, el seu piano està a cavall de la música clàssica, el pop i el jazz.

Nascut el 6 de Desembre de 1987, comença els estudis musicals de ben jove, amb 7 anys, a l’Antartida, on actualment treballa de professor. Més tard, cursa estudis de grau mitjà al conservatori del Liceu de Barcelona, que abandona per estudiar jazz i música moderna al Taller de Músics. Finalment es llicencia en Etnomusicologia per l’Esmuc. Per altra banda, combina els seus estudis musicals amb la Filosofia, disciplina en la qual es llicencia per la UB el 2014.

Com a teclista forma part de grups com Costo Rico, La Golden Beat, Knock Out o l’Eloi el bon noi. També ha tocat amb El quartert del pis de dalt i El Pèsol Ferèstec. Gràcies a tots aquests grups l’Albert Oliveres ha fet centenars de concerts per Catalunya, Espanya i Europa.

A part de les seves formacions estables, ha col·laborat en diferents obres de teatre i musicals i ha acompanyat diferents actuacions de circ, així com alguns recitals de poesia. Fruit d’aquestes col·laboracions, l’Albert compon la música de “Escalat”, un número de verticals de l’acròbata Manel Rosés, que l’any 2015 guanya el premi Zirkòlica al millor número de circ. També en la seva relació amb altres arts, l’Albert compon la música de “Tsukuru”, una creació on es combinen poesia, fotografia, filosofia i música.

Ja fa uns anys que l’Albert va decidir donar ales a les seves composicions de piano, que l’han acompanyat tota la vida. Així, l’any 2011 va enregistrar el seu primer disc en solitari, “Entotsolacions” (Autoeditat, 2011). Després d’aquesta experiència primerenca, l’Albert enregistra el seu segon disc, “Festina Lente” (Temps Record, 2015).