Anthus

Anthus no ha necessitat gaire temps per confirmar-se com ‘una de les millors veus masculines de jazz del país’, segons la crítica especialitzada. Cantant, compositor i arranjador, després de dos treballs d’estudi, Anthus arriba amb la seva obra més autobiogràfica, “Calidoscòpic”, un disc que destil·la eclecticisme: tot un torrent de creativitat que l’ha portat a combinar el jazz contemporani i clàssic, amb sons mediterranis, el pop i el rap.

Anthus arriba a la seva maduresa musical amb un estil propi i diferenciat que el fa ser el màxim exponent del jazz d’autor. Nascut a Sicília –un pont de cultures mediterrànies– a finals dels anys 70, aviat va sentir la passió per la música i la creativitat, però també la incomprensió paterna. Malgrat aquest obstacle, es trasllada a Irlanda, on es forma a la Guildhall School of Music and Drama, el centre de referència de música moderna, es llicencia en Jazz Performance i hi destaca per la seva veu i la seva música, un jazz fusió mai sentit fins aleshores.

A Irlanda viu l’època de formació i perfeccionament en les diverses disciplines del jazz. Treu al mercat el seu primer disc, “Dreamer”, que posa les bases del seu jazz versàtil i inquiet a sobre els escenaris. El 2004 es trasllada a Barcelona, on viu l’ambient de jazz i la fusió de cultures. Aquesta integració veu la llum en “Radici” (Arrels) el seu segon disc d’estudi, on es remarquen clarament les seves influències: un recull de cançons populars sicilianes de tradició oral, arranjades per primera vegada amb criteris jazzístics.

“Profundament Jazz” és un recopilatori de les seves actuacions en directe, en què interpreta temes instrumentals d’icones del jazz internacional posant-los lletra pròpia.

Amb “Radici” i “Profundament Jazz” la crítica musical va situar Anthus com a “crooner del jazz mediterrani”. Amb “Calidoscòpic”, el seu tercer treball d’estudi, aprofundeix en el jazz d’autor a través de deu temes que mostren aquest compositor eclèctic, polièdric i innovador en cos i ànima.