Clara Sallago

Cantant i compositora graduada per l’ESEM Taller de Músics en l’especialitat de cant-jazz i música moderna. Neix a Barcelona i es comença a formar musicalment a l’edat de vuit anys examinant-se al Conservatori Superior de Música de la seva ciutat.

L’any 2000 inicia els estudis de teatre musical a l’escola Eòlia, més tard aprofundirà en el món de la interpretació a l’escola de Nancy Tuñón i amb la dramaturga Txiki Berraondo. Mentrestant, rep classes particulars de cant de Carme Canela, Xevi Garcia i Viv Manning.

Al 2009 finalitza els estudis de grau mig al Taller de Músics. En aquest temps estudia amb Ana Finger, Joan Chamorro, Fran Suárez i Alejandro Di Costanzo i participa en nombrosos seminaris de jazz i Master classes, amb mestres com Javier Colina, Avishai Cohen, Claudia Acuña, Seamus Blake, Vanesa Rubin, Miguel Poveda o Kevin Heys.

És professora de tècnica vocal moderna des de l’any 2002 i ha treballat a diferents escoles de Barcelona com Eòlia, Centre d’Arts Escèniques, o l’Escola de Música Creu Alta (Sabadell), totes dues homologades per la Generalitat de Catalunya.

També ha treballat com a directora amb els cors Gospel Sants, Cor de Gospel La Capsa, o Gospel Link Singers, entre d’altres.

Com a intèrpret, ha format part del grup The Black & White Xperience, liderat pel compositor camerunés Emmanuelle Djob i amb el qual ha fet diverses gires per França i Italia, a més de la gravació del seu seté album. També ha col.laborat en nombroses gravacions com a corista o artista convidada.  A més, forma part del Big Ensemble Taller de Músics amb el que ha actuat dins el marc del Festival Internacional de Jazz de Barcelona i en la Cantata Geografia Espriu presentada al Palau de la Música Catalana.

Desde 2009 lidera diverses formacions entre les que destaca el grup Clara Sallago Quartet amb el qual ha actuat als clubs més reconeguts de l’escena jazzística catalana però també el seu grup de folclore llatinoamericà Tierra o el duo de flamenc Zambra, que li han permés experimentar i crèixer en diferents estils.

L’any 2012 va començar a composar les primeres notes del que seria el seu proper album Cantos de Hidra, presentat en la darrera edició del Festival Connexions i al cicle Born de Cançons 2015.

En l’actualitat viu a la ciutat de París on segueix desenvolupant la seva activitat artística.