El Poeta Cuántico

El Poeta Quàntic és l’alter ego de Juan Luis Rubio, cantautor nascut a Terrassa (1975), pel que la seva tirada pel jazz i la barreja d’estils li venia de fàbrica; perquè Terrassa és – afortunadament per a ella i els seus habitants- justament això: barreja, era també fàbriques però cada vegada queden menys. I Juan Luis és dels que va créixer en els anys vuitanta per la qual cosa, a més de La Bruixa Avaria, Mecano i tot allò, va poder descobrir per si mateix, sense el filtre edulcorat dels Talent Shows, als cantautors dels últims quaranta anys . És una rara avis que troba poesia en la Física, una altra de les seves passions, i demostra que la música és just això: Física (i si de cas també Química, com deia Sabina).

Influït per aquest últim, J. Drexler, P. Guerra, Serrat, Aute, i tot el bon pop d’una època que probablement no tornarà mai, es dedica a autoproducirse els discos que desitja fer, sense la pressió ni els xantatges típics de la gran indústria. I és que, encara que ell prefereixi definir-se com un guitarrista que canta, en els seus treballs destaca la poesia i el treball artesanal de les seves lletres. No en va, ja va autopublicar a internet algun que altre llibre de poesia (Desiderata Inconclusa, 2011).

El seu primer disc, Una mica de Llum (2009, Temps Record) va ser escollit per al cartell del Festival de Barnasants 2010 i presentat a la Sala Luz de Gas de Barcelona. Ara, ens presenta Mentre et desvisteixes (2014, Temps Record) convidant-nos a despullar-nos de les supèrflues peces que la rutina ens imposa.