Esverd

Esverd és el nom artístic d’Albert Guillén Salas, un músic de Santa Coloma de Gramenet que al llarg de la seva trajectòria artística ha col·laborat en projectes musicals de diversos gèneres (folk, rock, jazz, cançó, teatre musical…), entre els quals cal destacar el seu treball en el grup d’àcid jazz Five Mix Colors i en el de folk Joglars e Senglars.

Després de molts anys de fer de guitarrista, arranjador i compositor per a projectes d’altres formacions, amb l’àlbum “Efímeres” (Temps Record, 2018)Esverd es decideix a realitzar-ne un de propi.

Tot i comptar amb una formació acadèmica de jazz i de música clàssica, Esverd ha begut de fonts molt diverses que van des del folk al rock passant pel new age i el jazz fusió. Entre els músics que l’han marcat especialment s’hi troben Francis Dunnery, Sting, Pat Metheny, Peter Gabriel, Nick Drake o Jeff Buckley, entre d’altres.

Des del 1999 fins a l’actualitat l’Albert Guillén també exerceix com a professor d’Harmonia, Llenguatge Musical i Guitarra a l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB).