Iscle Datzira

La música és so, el so és vibració i la vibració és tot, així que … tot pot ser música.
Iscle Datzira amant de les vibracions, Iscle Datzira interpreta saxos a 432Hz.

Va començar a jugar als 7 anys. Des dels seus inicis es va veure immers al món del jazz i la música improvisadora. També és titular del títol professional de música clàssica com a performance en saxòfon.
Datzira ha passat per escoles de música com l'”Institut Artístic Oriol Martorell” i el “Conservatori del Liceu” de Barcelona (ESPANYA), el “Conservatorium Amsterdam” (HOLANDA) o “Music’Halle” a Toulouse (FRANÇA). També va rebre una beca el 2013 per la “Fundació de Música Ferrer-Salat”.

Com a artista sideman o convidat, va gravar al voltant de 14 àlbums publicats. Com a compositor va ser finalista representant a Espanya en el Concurs Internacional de Composició “Maurice Ravel” 2015-2016 en la categoria de “Mundial de la pau”.

Ha format part de grups com Andrea Motis i Joan Chamorro Sextet, Félix Rossy Nou Quintet, Marina Tuset Quintet, Miles Davis Tribut Big Band, Sant Andreu Jazz Band, Agujetas Chico, Angel Vegas Trio, Sonora Mandanga, entre d’altres. Va tocar a l’escenari amb grans músics com James Carter, Terell Stafford, Jesse Davis, Dick Oatts, Carles Benavent, Perico Sambeat, Jordi Bonell, Scott Hamilton, Scott Robinson, Wycliffe Gordon, per citar alguns.
Datzira ha estat membre de la Big Band en festivals com Jazz in Marciac, Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, ​​Sedajazz, Colors del Festival Internacional d’Andorra Jazz, Festival de Música Can Franc, Jazz Terrassa i molt més.