Jordi Bonell

Neix a Barcelona al 1958. Molt jove s’interessa per la música i cursa estudis de guitarra, piano i llenguatge musical al Conservatori del Liceu de Barcelona. A mitjans dels 70 forma, juntament amb Rafael Zaragoza i Víctor Cortina, la banda Secta Sònica amb qui va grabar 2 LP i va realitzar actuacions per tot el territori nacional. Aviat va entrar a formar part del grup Música Urbana juntament amb J. A. Amargós i Carles Benavent amb qui va seguir treballant en altres projectes com La Factoría Musical i Carles Benavent Group.

Entra en una etapa d’ especialització com a músic de sessió i sideman amb infinitat d’artistes de totes les tendències musicals imaginables, obtenin gran experiència i versatilitat. Es poden comptar per centenes els discs i actuacions que ha realitzat al llarg de la seva dilatada carrera.

En l’àmbit d’estudis ha grabat amb artistes tant diferents com Lola Flores, Joan Manuel Serrat, The Suprems, Deni Laine, Ricky Martín, Juan Gabriel, Michel Legrand, Gato Perez, Dyango, Moncho, Marina Rossell, Santiago Auseron, Miguel Bosé, etc., realitzant gires per tot el món.

Sempre proper als àmbits més jazzístics, ha tocat amb Chet Backer, Marc Johnson, Archie Shep, Jim Hall, Tim Riess, Gari Willis, Larry Willis, i amb músics espanyols com Jorge Pardo, Carles Benavent, Horacio Fumero, Chano Domínguez…

A finals dels 80 obté una beca per cursar estudis a la New School for Social Research de New York, on va tenir com a mestres a Jim Hall, John Avercrombie, Jacki Byard, Jimmy Cobb…

Ha realitzat molts projectes amb altres guitarristes com Luís Salinas, Larry Coriell, Raimundo Amador, Tomatito, Dani Pérez, graban dos discs amb BMG, anomenats Palabra de Guitarra. Als anys 80 va rebre el premi a la millor banda de rock amb el grup Bocanegra, fundat per Víctor Obiols i Pep Sales. Premi a la millor banda de jazz amb Azúcar Imaginario (Origen) juntament amb Jordi i Mario Rossy, Perico Sambeat i Albert Bover. També va rebre de mans de la Associació de Músics de Catalunya, el premi al millor guitarrista en varies ocasions.

Als 90 graba infinitat de bandes sonores per al cinema i la televisió, i també el seu primer disc de guitarra en solitari Àngel (Blau), que va ser premiat com a millor disc de l’any. Darrerament ha tret al mercat el seu últim treball anomenat Agua Madre, amb col.laboracions tan notables com les de Carles Benavent, Luís Salinas, Chano Domínguez, Antonio Serrano i altres.

Actualment compagina les seves actuacions amb projectes amb Chano Domínguez, Ballet Nacional d’ Espanya, Tim Riess, Charlie Watts, The Rolling Stones Project, Carles Benavent Quartet i altres més.

També es mestre del grau superior de musica moderna al Conservatori del Liceu.

Aquest 2016 treu el seu darrer àlbum “Coral Pulse”.