La puta i la Ramoneta

La Puta i la Ramoneta és un grup de rock format per Oriol Ambròs a la veu, Isaac Bosc i Eduard Corbera a les guitarres, Daniel Bolsa al baix i Enric Costa a la bateria. La banda es va formar l’any 2009, però no va adquirir el seu format actual fins el mes d’abril de 2011. L’any 2009, el grup va iniciar en format acústic la seva activitat, bàsicament composant material nou i realitzant alguns concerts de petit format.

A meitat de l’any 2010, es van incorporar al grup el guitarrista Isaac Bosch i el teclista Jonathan Sánchez. El grup es va dedicar bàsicament a transformar el repertori acústic al format elèctric. A principis de l’any 2011, en Jonathan Sánchez va abandonar la formació, i l’abril del mateix any, s’hi va incorporar l’Eduard Corbera. Ja amb aquesta formació, a més de readaptar i ampliar el repertori, la banda va iniciar la seva activitat en directe.

Entre març i maig de 2012, el grup va fer la seva primera gravació en estudi “Rock de degeneració espontània”. L’enregistrament es va fer entre Riells del Fai i l’Ametlla del Vallès, amb la gravació, mescla i masterització de Sergi Marsinyach.

Entre octubre de 2013 i març de 2014, el grup va gravar el seu segon disc, “Prunografia”. El disc es va publicar el maig de 2014. L’enregistrament es va fer entre Tiana, Riells del Fai i l’Ametlla del Vallès, amb la gravació, mescla i masterització de Sergi Marsinyach.

En Jep Duran deixa el grup, amb el concert de comiat de l’1 d’agost de 2014, i s’incorpora el baixista Dani Bolsa, conformant així la formació actual de la banda.

El grup ha seguit realitzant actuacions en directe, que destaquen per una energia i una potència poc vistes en el panorama musical actual. Entre els mesos de febrer i maig de 2016, La Puta i la Ramoneta ha gravat el tercer disc, “Procés Prostituent”, als estudis Músiques d’Artesania i amb la gravació, mescla i masterització de Carles Gallego. El disc, editat per Temps Record, suposa un pas endavant en tots els aspectes, consolidant un projecte ambiciós, eclèctic i únic en el panorama del rock en català.