Martí Serra

Nascut a Barcelona l’any 1975, comença els seus estudis musicals amb nou anys al conservatori de Badalona. Després de cursar Grau Elemental amb el clarinet, canvia aquest instrument pel saxo tenor. El 1997 obté títol i Premi d’Honor de Grau Professional de saxo, i el 1998 el diploma d’Especialista en Música Moderna que atorga la Generalitat de Catalunya. Després d’una temporada al Berklee College of Music de Boston, l’any 1999 estudia improvisació amb el trombonista Hal Crook i el saxofonista George Garzone.

Quan torna d’Estats Units, la seva carrera es decanta definitivament pel jazz. Des d’aleshores ha treballat amb alguns dels músics i grups de jazz més rellevants del panorama jazzístic català i espanyol, tals com Giulia Valle Group, Jordi Matas Quintet, Raynald Colom Quintet, Guillermo McGill Quartet , M. A. Chastang Quartet, Barcelona Big Latin Band, Joan Vidal Sextet, etc. També ha treballat en projectes de Francesc Capella (“Jazz On Bach”), Xavi Maureta (“Instint Animal”), Llibert Fortuny (“Big Band XXL”), Marc Miralta, Andreu Zaragoza, Tom Johnson, etc.

La seva carrera com a sideman l’ha portat a tocar amb músics com Al Foster o Eddie Henderson, i li ha merescut diversos premis per part de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya (“Saxofonista de l’any” el 2004 i el 2006, “Músic de l’any” el 2003, entre d’altres). També el seu trio va ser guardonat com a “Millor Nova Proposta” en els premis Jaç-Enderrock de 2009. Ha actuat en els principals festivals de jazz de l’Estat espanyol i en d’altres a nivell internacional a Europa, Sud-Amèrica i Japó.

Ha enregistrat una vintena de discos com a sideman, tres discos com a líder (“Alguns moments bons”, FSNT 2008, “Tea Time”, N57 2010, com a co-líder a duet amb el pianista Sergi Sirvent (“Diürna”, Quadrant 2016) i “Cançons mecanoscrites” (Temps Record 2016).

Martí Serra és professor d’improvisació a l’Escola Superior del Taller de Músics de Barcelona, i també ensenya saxo i tècniques d’improvisació a l’Escola de Música de Badalona, on treballa des de 1996.