Miquel Pujadó

Miquel Pujadó (1959) és doctor en Filologia Romànica. Com a cantant i autor de cançons, ha actuat arreu d’Europa i Amèrica (França, Itàlia, Dinamarca, Suïssa, Estònia, Bélgica, Alemanya, Luxemburg, Mèxic, etc.) i ha enregistrat onze discos amb les seves pròpies cançons, tres amb les seves adaptacions de Georges Brassens, i tres més amb poemes musicats de diversos autors, a més de col·laborar com a autor, compositor i adaptador amb Guillermina Motta, Mesclat, La Salseta del Poble Sec, Luis Eduardo Aute, Dyango i altres grups i solistes.
Autor del llibre de referència Diccionari de la Cançó, ha col·laborat com a articulista i guionista amb diversos mitjans: Serra d’Or, Catalunya Ràdio, Ràdio 4, Revista Musical Catalana….
Com a narrador per a nens i joves, ha publicat una desena de novel·les i llibres de narracions i ha guanyat els premis Lola Anglada i Barcanova. També escriu adaptacions de clàssics per a les editorials Barcanova i Anaya.
D’ençà de 2007, col·labora amb la Fundació Romea com a autor de dramatúrgies i intèrpret, i ha signat més de vint espectacles, dirigits quasi sempre per Carles Canut, i interpretats per actors com Joan Pera, Lluís Soler, Mario Gas, Josep M. Pou, Enric Majó, etc.