Monica Guech

Monica Guech, filla de pare anglès i mare catalana, va néixer a Liverpool i als dos anys amb la seva família es van traslladar a Barcelona. Amb 12 anys inicia els seus estudis musicals de piano clàssic, llenguatge musical i tècnica vocal.

Amb 14 anys comença a compondre les seves pròpies cançons participant en agrupacions musicals amateurs d’estils moderns com el Jazz, Funk i Rock. Amb 16 anys realitza les seves primeres actuacions d’escenari amb grups de Pop-Rock. Dos anys més tard inicia els seus estudis musicals al Conservatori Liceu Modern de Barcelona.

Compaginant la música i els estudis universitaris, entra a formar part de diversos Cors de Gospel realitzant diverses gires amb ells.

El 2009 Monica Guech decideix emprendre la seva carrera musical en solitari presentant les seves cançons. Aquest mateix any grava el seu primer Videoclip del single “Loving”.

El 2010 participa en diversos concursos de cantautors a nivell nacional, quedant finalista. El febrer del 2011 es presenta al programa Destino Eurovisión, realitzant diverses gales televisives arribant a la final. En cantar en anglès no va rebre tot el suport del jurat, ja que aquests van opinar que hauria d’haver cantat en espanyol. No obstant això, va ser elegioda pel músic Albert Hammon, un convidat especial i jurat del programa. Va arribar a la final sent una de les favorites del públic.

El desembre del 2011 va debutar al Dance col·laborant com a vocalista i compositora amb el productor i Dj Quique Tejada, presentant junts el single “Leave em alone”. Va tenir una acceptació i recpercusión important a nivell nacional, promocionan-se a Europa FM.

Al setembre del 2012 és seleccionada per formar part de la primera edició del programa La Veu (The voice), formant part de l’equip de Rosario Flores. Després de passar les audicions a cegues amb èxit i guanyar la batalla, aconsegueix arribar fins al primer directe televisiu amb la cançó Empire state of mind d’Alicia Keys.