Sense sal

Sense Sal és un projecte de 8 amics de Terrassa i voltants. El grup va ser creat un d’aquells dies tristos i avorrits d’hivern del 2009 per dos germans, l’Ignasi Cabanes (guitarra, ukelele, acordió i veus) i en Martí Cabanes ( ukelele, guitarra i veu principal). Ben aviat se’ls va afegir l’Albert Bach, marcant el ritme a la bateria, la Cristina Martínez com a teclista, en Salvador Cañadell com a baixista, en Pep Tormos com a trompetista, l’Ana Moya com a violinista (després de l’Oti Dan) i l’Alícia Rey com a guitarrista i cantant. Tenint en compte totes les noves incorporacions, doncs, l’aniversari de Sense sal cua el 27 d’octubre del 2010.

Tot i la seva joventut (el grup està format per membres de 16 a 21 anys), Sense Sal ha guanyat alguns premis:
Premi Enderrock al millor grup català dins del concurs Embrió, de Boca Nord, al 2010 i la vint-i-dosena edició del Concurs AMFIROCK de Parets del Vallès el 2011. Així mateix ha estat seleccionat en nombrosos concursos i ha actuat en diverses sales de concerts, entre elles la bonica Jazz Cava de Terrassa o en prestigiosos festivals com l’Embassa’t 2011 de Sabadell.

El grup ha autoeditat un EP, Tardes de sol i préssecs, amb deu cançons que ja es troba a la venda i que també es pot escoltar per internet.

Ara el grup es troba en una fase de creixement, fet que coincideix amb la voluntat dels membres de començar a provar sort en el màgic món de la música…

El grup i la seva música han estat valorades de diferents maneres per diaris o blocs d’opinió musical:

“…d’un festival que havia arrencat vigorós amb les interessants bandes vallesanes Delivery i O Valiant Hearts, el sòlid folk de la nodrida banda de Terrassa Sense Sal…” Carles Cascón al Diari de Sabadell de l’11 de juliol de 2011.

“En canvi, Sense Sal va ser l’aposta més naïf però, al seu torn, la més descarada. Els joveníssims de la banda de Terrassa es van atrevir amb tot un clàssic com l’Hallelujah de Jeff Buckley! Un EP de debut, Tardes de sol i préssecs que segueix l’estela d’èxit de la nova escena catalana arrelada a la música pop-folk.” a la Crònica de l’Embassa’t del Noticiario Indie.

“Val a dir que en aquesta edició hi va assistir molta més gent que no pas en altres edicions. La decisió del jurat d’elegir ‘Sense Sal’, va ser pràcticament unànim. Cal destacar que ‘Sense Sal’, una banda de Terrassa …” RAP 107 FM