Susana Sheiman

Susana Sheiman és una de les veus més personals i aclamades del jazz espanyol actual. Nascuda a Madrid el 1973, inicia la seva trajectòria professional als 16 anys com a vocalista soul dels grups madrilenys FBI i Moby Dick i, dos anys més tard, liderant la banda Soul Shake. Durant aquest període Susana actua en les principals sales de Madrid, guanyant-se el reconeixement de la premsa i del públic pel seu talent com a vocalista de Soul clàssic i com a compositora.

Comença a rebre classes de cant i pren contacte amb el Jazz, el que marcarà la seva carrera professional fins a fundar el grup Susana Sheiman, SL al costat de José Ma Sepúlveda i José Luis Pérez-Toledo, amb qui durant 10 anys interpreta un repertori original Funk- Soul i Jazz col·laborant també com a compositora.

Paral·lelament, participa en diversos projectes artístics, entre ells la interpretació de la banda sonora de Lluna, curtmetratge d’Alejandro Amenábar, o la composició i interpretació del tema publicitari merequetengue, per Baccardi.

El 2004 s’instal·la a Barcelona. Plenament dedicada al Jazz, entra en contacte amb els músics més rellevants de la ciutat, els qui la conviden a participar en formacions com la Barcelona Jazz Orquestra i en grans projectes com l’Homenatge a Duke Ellington o Remembering Ella.

Susana Sheiman conquesta ràpidament al públic i a la premsa especialitzada, i la seva veu es fa present en escenaris nacionals Palau de la Música Catalana, Sala Apolo de Barcelona, Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Jazz de Sant Sebastià …- i internacionals -festivals de Jazz de Ramatuelle, Foix i Marciac (França), Lincoln Center de Nova York (EUA.) …-, així com en multitud de teatres, clubs i festivals de jazz.

Al llarg de la seva carrera Susana Sheiman ha actuat acompanyada per grans jazzmen com Frank Wess, Jesse Davis, Brad Leali, Nicholas Payton, Donald Brown, Alain Guiu, Jean-Pierre Derouard, Santiago del Queixal, David Pastor, Toni Solà, Pepe Sánchez, Esteve Pi, Juan Carlos Calderón, Dani Alonso i Ignasi Terraza.

El 2011 publica el seu primer disc, Swing Appeal -produït per la discogràfica Swit Records-, al costat dels músics Ignasi Terraza, Damon Brown, Jesse Davis, Giorgos Antoniu i Esteve Pi. L’àlbum és aplaudit per la crítica i el públic i portat als escenaris nacionals, entre ells el Café Central de Madrid, on obté un gran èxit.

Realitza també col·laboracions en els discos de la Barcelona Jazz Orchestra i Toni Solà.

Susana confessa la seva admiració per Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holiday, Anita O’Day, Judy Garland, Kay Starr, Aretha Franklin, Nancy Wilson i Rachelle Ferrell, cantants que l’han inspirat en la creació del seu propi estil personal.

La calidesa del seu timbre de veu, la varietat de matisos, el seu ampli registre, la força de la seva posada en escena i la intensa expressivitat de les seves interpretacions converteixen els concerts de Susana Sheiman en moments tan emocionants com únics, un poderós espectacle de gospel, swing i soul a través d’una veu incomparable.

Aquest 2015 acaba de treure el seu darrer album “Open Gate” .