Vicens Martín

VICENS MARTÍN (Barcelona, 1964)

Nascut a Barcelona, és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (1988) i té el Títol Superior de Música, especialitat jazz, per l’ESMUC (2010).

La seva activitat professional ha estat molt lligada a l’escola Taller de Músics amb la direcció durant més de 15 anys de les seves dues Big Bands: l’Original Jazz Orquestra i la Jove Big Band.

Amb aquestes grans formacions va participar en Festivals per tot l’estat espanyol, es va encarregar de la direcció musical de programes de televisió de TV3 com El Català del Any i La Marató, i va enregistrar CDs amb el cantant Santiago Auserón (Canciones de Santiago Auserón – La huella sonora, 2008), amb el cantant Cris Juanico (Vola’m a Sa Lluna el 2006 i Tot de Mi el 2008 – Música Global), amb la cantant Big Mama Montse (Bluesin the Jazz – Taller de Músics, 2011), i amb el grup de fusió de Funk i Rumba Achilifunk (Gitano Real – Lovemonk, 2010)

Després d’enregistrar dos discos amb el seu quintet (Records – La col·lecció del Taller, 2003 / Suite Urbana – Nómada57, 2012), al 2013 grava el primer disc amb la Vicens Martín Dream Big Band. Amb la col·laboració de la cantant Gemma Abrié desenvolupa el projecte Els Fruits Saborosos (Temps Record), a partir de poesies del llibre del mateix títol de Josep Carner.

Al 2015, també amb la Dream Big Band, escriu la música i dirigeix l’espectacle musical 10 Anys amb el grup de pop-rock català Els Amics de les Arts, enregistrat en format CD i DVD.

L’últim disc de la Dream Big Band és l’homenatge a Frank Sinatra en el centenari del seu naixement, amb el Bruno Oro a la veu (Temps Record, 2016).