Xavi Tasies

Xavi Tasies, percussionista nascut a Barcelona el 1962, va ser alumne de Pedrito Diaz i Ricardo Hochbergen, i posseeix formació a l’Aula de Música Moderna i Jazz i al Taller de Músics.

Va passar llargues temporades al Brasil aprofundint i ampliant els seus coneixements sobre els diferents ritmes i instruments de país tropical, més tard també va viatjar diferents vegades a Cuba amb el mateix propòsit.

Especialista en petits instruments, efectes i percussió ambiental, va formar part i va col·laborar tant en les actuacions en directe com en enregistraments amb bandes com Elèctrica Dharma, Tactequeté, La fura dels baus, Azucarillo Kings i Euclydes Mattos, entre d’altres.

El 2013 públic el seu primer disc en solitari “Fun-Tasies” (Temps Record, 2013); ara ens porta més fantasies amb el seu segon àlbum, en el qual col·laboren músics europeus (ibèrics), africans (Senegal) i americans (Brasil, Cuba, Estats Units i Veneçuela). “El Retorn” (Temps Record, 2019) és un conte sonor per a nens de totes les edats, en què l’oient és el protagonista. Un viatge per diferents mons imaginaris, més o menys exòtics, intrigants … Diferents etapes d’un mateix somni.