FORGOT YOUR DETAILS?

Jazzing-7

14,52 IVA inc.

Category: Artista: Sant Andreu Jazz Band

Otras plataformas de venta:

Description

Sorry, this entry is only available in Catalán and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

“Deixem alguna vegada d’aprendre a ensenyar millor? Hem de pensar que ja ho sabem tot sobre l’ensenyament?. Òbviament la música, per a mi, és quelcom molt important, i crec que això és fonamental per poder ensenyar-la.

Sempre penso que podem fer millor les coses, sense per això deixar de gaudir del que fem. Crec que, quan treballes amb músics tan joves, és molt important el que ensenyes, per suposat, però crec que és més important el que pots transmetre i com ho fas, perquè això serà el que aconsegueixi que vulguin fer de la música quelcom seu, de manera intensa, apassionada i il·lusionant.

L’aprenentatge de la música és infinit. En quin moment comencem a ser músics? On és la línia que separa ser-ho de no ser-ho…? Jo aposto perquè sigui des del començament, perquè és important sentir que allò que fas ja té una validesa i que la dedicació diària et farà avançar cap a tu mateix.

Crec en l’ensenyament de la música des d’una perspectiva diferent: aquella que ens porta a sentir que és quelcom important per a nosaltres i que ens porta a voler formar part del joc, i això, bàsicament, s’aconsegueix abordant l’aprenentatge de la música de la manera més natural possible, com quan aprenem una llengua, i no donant-li a la codificació del llenguatge tota la importància que de vegades li donem. Podem tocar i cantar i ballar molt més del que podem llegir i escriure.

En el cas del jazz (tot i que és extrapolable a totes les músiques), ho fem donant una gran importància a l’escolta i transcripció dels mestres, a entendre el teu instrument com a prolongació de la teva veu, i a la possibilitat de donar-li un espai a la teva pròpia creativitat.

CREC en el treball diari, en l’exigència, en el rigor, en la cerca constant de la millora, en l’alegria i en la passió pel que fem, però no vull que els exàmens siguin la motivació, ni tampoc el final del curs, ni acabar un llibre, el que toca en aquell moment precís, et diguis Pedro, Maria, Joan o Carmen…

Entenc, cada cop més, que tots som diferents i que el nostre camí musical no ha de venir marcat per anys d’estudi en un marc rígid, estructurat per parcel·les, per edats, per coneixements teòrics, aquells que toquen en un moment donat…

On són la cerca personal, el gust personal, el so propi, poder tenir la teva pròpia veu?

No totes les plantes floreixen en el mateix moment ni necessiten el mateix reg…

Aquí teniu el Jazzing 7(Temps Record, 2017) , una mostra de la nostra manera de treballar, basada en les reflexions anteriors. Espero que el gaudiu.”

Joan Chamorro (Agost 2017)

 

TOP