Marc Xalabarder

Sorry, this entry is only available in Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sempre de forma amateur la dedicació d’en Marc X. a la música ha estat una constant, part indispensable d’una vida plena d’altres projectes familiars i professionals.

A l’any 1997 entra a formar part d’SPONGING SPARROWS, un grup format per Stefan Emt a la guitarra i veus, Allan Jenkinson a les veus, Jesús Carreras al Baix, Anjel Salanueva a la mandolina i J. Maspons a la bateria. Els gustos musicals per grups com els Beatles, Creedence, Eagles, Fleetwood Mac, Lou Reed, America, Neil Young porten a la formació a crear un recull de versions que fan públiques a partir d’un grup d’actuacions pel Vallès.

La influència i passió pels Beatles va motivar a l’Stefan Emt i a en Marc X. a anar de la mà d’en Josep Maria Uñó en la recerca d’un projecte que els portarà a la formació del grup GLASS ONION, una banda que juntament amb en Carles Costas a la bateria, els portarà a tocar en celebracions de la música dels fab 4 en un directe alegre i interpretat de la manera més fidel a l’original.

El treball discogràfic editat d’aquest projecte pren el nom de TRIP 2 PEPPERLAND (2012, Temps Record) un disc enregistrat a la Bucbonera Studios durant els mesos d’Abril i Maig de 2012. El projecte de Glass Onion va ser el més celebrat i el que va dur al grup a gaudir-ne durant més temps amb una agenda de de 80 concerts interpretats en 34 llocs diferents. El mes de novembre de 2018 es va celebrar el darrer concert de Glass Onion a Suècia, d’on és fill el baixista del grup Stefan Emt.

El grup es va dissoldre l’abril de 2019 amb la mort del bateria Carles Costas després de lluitar contra una mal dolent durant 4 mesos. Al mes d’octubre del 2019 es va celebrar un acte d’homenatge al Carles per celebrar la seva vida, i

es va estrenar la cançó «Quan en provis un de vell», que Marc X. va composar per a ell i que va ser enregistrada novament a la Bucbonera amb un grup d’amics sota el nom de «The Charlio’s Theme Band».

L’activitat compromesa amb la defensa dels drets i llibertats ha estat una constant i Glass Onion ja havia tocat en diverses Ocasions per a la causa independentista.

Després de diverses ocasions en concerts per a donar suport a la causa, en Marc X presenta aquest mes de febrer la cançó «Som aquí per fer historia». Un tema clarament posicionat a favor de la causa catalana.