Enric Carreras

Com a compositor, l’Enric Carreras ha fet incursions en estils diversos, des del jazz a la música simfònica, passant pel new age, la fusió o la música contemporània, i l’electrònica. Ha fet composicions per a diferents tipus de projectes:

Cinema: És autor de les bandes sonores de les pel·lícules ‘FLORES SILVESTRES’, dirigida per Mikel Ardanaz (una coproducció de T-Forma, Glimpse i Euskal Telebista), i ‘ESTENENT PONTS’, dirigida per Antoni Verdaguer.

Televisió: És autor de nombroses bandes sonores per a sèries de televisió i documentals per a Televisió Espanyola, Canal Satélite Digital, TV3, Canal 33 i Euskal Telebista. Destaquen, en aquest sentit, ‘Caminos sin memoria’, ‘Conservar para vivir’, ‘Secretos del mar’, ‘Un mar de arte’, ‘Por amor’ o ‘My New Friends’.

Teatre: Ha creat la música de diversos espectacles, com ara ‘7D7’ (escrita i dirigida per Pep Oriol), ‘El verí del teatre’ (de Rodolf Sirera, dirigida per Lluís Barón), etc.

Arranjaments: Ha arranjat els treballs discogràfics de diversos cantants, com Elisa Palau, Jaume Escala o Anton Aba

COM A INTÈRPRET (Pianista i teclista)

Ha compartit escenari amb músics tan prestigiosos com Josep Maria Farràs, Carme Canela, Roger Blàvia, Matthew Simmon, Xavier Figuerola, Cidao Trindade, Cesc Miralta, Josep Cucurella, Joan Rectoret, Guim G. Balasch, Dani Alonso, Raynald Colom, Horacio Fumero, Nono Fernández, Chris Higgins, Errol Woiski, Joan Massats, Dave Mitchell, Néstor Munt, Enildo Rasúa, Toni Solà, Pep Coca, Carles Pineda, Adrià Font, Pablo Posa, etc.

Actualment toca amb diverses bandes d’estils ben diferents:

JAZZSPIRIT & JOSEP MARIA FARRÀS: Un grup de hard bopque ha actuat a diferents festivals de jazz. Aquesta banda va enregistrar el CD ‘Camí’, editat pel segell Temps Record.

JOSEP SOTO QUINTET, un que fusiona el jazz, la música brasilera, la clàssica i el flamenc. Aquesta banda ha actuat a Calle 54 a Madrid,  Barcelona Guitar Festival, al Festival de Jazz San Javier (Murcia), a Festival de Jazz de Terrassa i a les principals sales del país, com L’Espai, Luz de Gas, Jamboree, Boîte, Nova Jazz Cava… Aquest quintet va gravar “Parabolic”, amb Paquito d’Rivera, un disc que l’any 2001 va ser nominat als Premis Grammy en l’apartat de Latin Jazz.  El seu darrer disc, “GROC”, ha rebut grans elogis per part de públic i crítica.

KAILASH, un grup de jazz hard bop impulsat pel contrabaixista Ramon Grimalt, en el que hi militen alguns dels noms més prestigiosos del jazz del país, com Joan Albert o Adrià Font. Aquest quartet acaba d’enregistrar el seu primer disc, ‘Allà on vagis’.

DISCOGRAFIA

Com a líder:

“NEGRE FOSC” (Temps Record, 2000)

“L’ENIGMA DE SHIBAM” (Temps Record, 2005)

“OFF THE RECORD”, amb l’ENRIC CARRERAS ECLECTIC PROJECT (Temps Record 2007)

“FLORES SILVESTRES” (Temps Record, 2012)

“PRESAGIS” (Temps Record, 2014)

Com a membre d’altres bandes:

“PARABÒLIC”, amb Josep Soto Quintet (PICAP, 2001)

“MO MEM SA”, amb Erwyn’s Sega 4 (Temps Record, 2003)

“CAMÍ”, amb Jazzspirit & Josep Maria Farràs (Temps Record, 2004)

“BEYOND MY MIND”, amb Erwyn Seerutton (PAE, 2005)

“GROC”, amb Josep Soto Quintet (Temps Record, 2009)

“ALLÀ ON VAGIS”, amb Kailash (Anacrusi, 2015)