Ayako Fujiki

Nascuda a Tòquio, Ayako Fujiki va començar a tocar el piano de ben petita i va realitzar el seu primer concert als set anys tocant Beethoven i Chopin. Ella ha actuat al Japó, Espanya, Regne Unit, Àustria, Suïssa, Itàlia i recentment Colòmbia i Cartagena d’Indies.

Ha desenvolupat la seva habilitat amb pianistes de renom com Alicia de Larrocha (guanyadora Premi Príncipe d’Astúries de les Arta-1994) i la vídua d’Igor Marchevich, Carlota Garriga a l’Acadèmia Marshall de Barcelona, especialitzada en música espanyola, amb Carmen Bravo de Mompou especialitzada també en les composicions de Frederic Mompou, amb Jan Wijn al Conservatori d’Amsterdam, Holanda, amb Chung Lee a la Universitat de Graz, Àustria, amb Narcís Bonet a L’Ecole Normale du Paris, França, amb Irina Ossipova, Moscou Conservatori Txaikovski, amb Christopher Elton, Royal Academy of Music de Londres, i molts altres grans pianistes japonesos, entre ells Naoko Matsuno i Momoyo Nakai. D’acord amb Carlota Garriga “demostra tenir una alta sensibilitat i excel · lents habilitats de joc de piano” i de Carmen Mompou “certament té una prometedora carrera per davant”.

El 2005, va ser honrada amb el diploma “Especialització en la música espanyola”. El 2007, va ser guardonada amb el títol de “Mestre de Música Espanyola”. Va ser finalista en el Concurs Internacional de Piano de Viena. Ha actuat en diversos festivals de música a Espanya i Itàlia.

El 2009, ella ha donat a conèixer els enregistraments de  “Franz Schubert” i el 2010, els enregistraments de piano en solitari suite “Goyescas – Los majos enamorados -” compostes per el compositor espanyol Enrique Granados, l’obra és famosa per ser una de les més difícils suites per a piano, enn ella els ha gravat per la memorial pòstuma del seva professora d’Alicia de Larrocha.

Ha actuat com a solista en el Chopin Concert per a piano amb l’orquestra formada pels membres de l’Orquestra d’Opera del Liceu, també  ha tocat el Cembalo Concert de Manuel de Falla, tocant  el  Cembalo que Manuel de Falla utilitzava a l’hora de compondre, així com Quintets manuscrits per Pare Soler amb el clàssic Barcelona.

Com a compositora la seva composició va ser estrenada al Palau de la Música Catalana. Actualment està treballant en els seus propis discos com a compositora i ha compost peces orquestrades amb piano i una varietat d’altres instruments per al cinema, la publicitat i documentals, que incorporen tècniques musicals clàssics i electrònics.

En aquest 2015 presentarà el seu nou album “BrightWater” de música composta per ella.