Caracara

Caracara va néixer l’any 2014 de la mà del guitarrista, compositor i professor de música David A. Garcia, com a un duo de guitarra i flauta interpretant temes de A. C. Jobim.
Al 2016 David A. canvia la formació per convertir-se en un trio amb cello, guitarra i percussió, continuant amb la influencia de la música brasilera però iniciant aquí les composicions pròpies fent un primer enregistrament als estudis Medusa de Barcelona, per l’edició d’alguns vídeos.

AL 2018 amb la formació de trio consolidada, amb Jon Cottle al celo i Xevi Matamala a la bateria, s’edita el primer treball discogràfic, “Obrigado” editat per Temps Record i enregistrat a Sol de Sants Studio. Produït per Roqui Albero, trompetista de Jorge Drexler i presentat a la Sala Barts de Barcelona. El CD compte amb les col·laboracions de Guillem Roma, Mireia Feliu, Santi Serratosa i el propi Roqui Albero. En aquest primer treball les composicions de David A. guanyen terreny i desplacen a les versions que passen a un segon pla al CD i als directes.

L’univers de Caracara naixia de l’admiració cap a un dels grans compositors de la música popular del segle XX, Jobim, i la formació instrumental s’inspirava amb Jaques Morelenbaum Cello Samba Trio. Ràpidament el projecte va agafar més entitat a partir de les composicions de David A. com a música d’autor però a on la improvisació i les estructures típiques dels estàndards de jazz eren elements transversals de tot el repertori. A l’hora de fer el disc Obrigado, Roqui Albero va aportar la mirada més mediterrània, donant llum a les arrels més properes que el mateix grup ja tenia, creant una obra d’art on cada una de les cançons amagava una història al darrere.
Al 2019 s’editen 3 singles amb els que es fan 3 vídeos, un d’ells en col·laboració amb Proactiva OpenArms.

Al 2021 David A. incorpora veus a Caracara, l’Eva Verde, La Carola Ortiz i la Mireia Feliu enregistren Ànimes mediterrànies, segon cd del grup. Es converteix el trio en quartet i canvia el directe ara en un directe íntegrament vocal amb temes nous vocals i lletres noves per les cançons d’Obrigado. En la línia ensatada pel Roqui Albero fa un gir en les seves composicions cap al mediterrani, el projecte vira cap a la world music i el jazz mediterrani. A l’octubre s’edita aquest segon treball discogràfic amb l’Uri Català al celo i l’Angelo Manhenzane a la percuteria. Les noves cançons parlen d’amor i des de l’amor.
Caracara