Celeste Alías

Comença els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Manresa i acaba el Grau Professional de clarinet al Conservatori Superior de Música de Badalona. Durant aquest període, i a mida que es va endinsant en el món de la música, sent una gran atracció per la música vocal. Amb el mestratge del músic Jordi Noguera comença els estudis de cant, i passant per la música antiga, clàssica i romàntica, arriba al jazz i l’improvisació, i decideix instal·lar-se en el treball de la veu.

La seva vida acadèmica es complementa amb el grau elemental de piano i la diplomatura en Magisterid’Educació musical en la UAB.

S’endinsa en l’estudi del jazz i la música Moderna a l’Aula de Música Moderna del Liceu de Barcelona i es forma paral.lelament rebent classes amb Llibert Fortuny, Ramon Escalé i Roger Mas.

En el 2004 entra a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya)  en la especialitat de Cant jazz. Fa classes de veu i interpretació amb Carme Canela i Ana Finger i estudia amb Dani Pérez,  Lluís Vidal, Agustí Fernández, Luca Chiantore, Joan Monné, Horacio Fumero, Francesc Capella, entre d’altres.

El curs 06-07 la possibilitat de rebre una beca d’estada Erasmus li permet desplaçar-se un any a estudiar al Conservatori Superior d’ Amsterdam. Estudia cant amb Annet Andriessen i Syvie Langelang.

Ha rebut master classes de cantants internacionals com Sheila Jordan, Deborah Carter i Luciana Souza i Lucía Pulido.

Ha assistit a workshops i classes de Michael kanan, Jorge Rossy, Bill Mc’Henry, Ben Street, Bruce Barth i Peter Bernstein.

S’ha apropat a la tècnica vocal Voice Craft i actualment continua investigant noves tècniques amb la cantant italiana Alessandra Patrucco.

Actualment és professora de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Experiència musical

Actualment està en actiu en diverses formacions, amb el resultat d’una intensa activitat concertística:

Des del 2004 està treballant a duo amb el pianista Marco Mezquida. El passat desembre 2011 edita el seu segon treball discogràfic: Celeste/ Mezquida Duo: TWO LONELY PEOPLE.

Des del 2006 està treballant a duo amb el guitarrista Santi Careta. En el 2011 creen el Projecte  BLACK IN BLUEprojecte inspirat en tres dones del jazz: Nina Simone, Billie Holiday i Abbey Lincoln. Entren dins el circuit “Cultura en Gira”.

Des del 2008 canta amb  L’atzur Quartet amb Marco Mezquida, Marko Lohikari i Ramon Prats.

Des del 2009 canta amb el Trio Alías/Foster/LLombart(projecte basat en balades de l’American standards Songbook amb Jaume Llombart i DeeJay Foster ).

Actualment ha creat el projecte JAZZ MACHIN inspirat en el cantant Antonio Machin. Amb Santi Careta, David Soler i oriol Roca.

Celeste Alías ha esdevingut el referent vocal i el catalitzador de diferents formacions:

Celeste Alías i Among3 (Roger Mas, Bori Albero i Juanma Nieto).

Celeste Alías Guitar Trio (Santi Careta i Dani Comas)

Rosa de Foc”  (Projecte musical d’arrels mediterrànies amb músics de diferents nacionalitats creat a Amsterdam).

Grup CelAn, (projecte a cavall entre Itàlia i Barcelona, amb Angelo Conto, Roberto Taufic i Gilson Silveira)

Miscelánea núm.3, (projecte basat en improvisació lliure i temes propis amb Marco Mezquida i Pablo Selnik, flauta)

“Celeste Alías, LA VEU DE LA GUITARRA” (projecte final de carrera en formació de tres guitarres i trio de cordes. El 2010 edita el seu primer CD del projecte  que participa en el circuit “RessonsJAzz” de Catalunya). També és solista en la formació internacional

Kestutis Vaiginis quintet (projecte portat a terme a Vilnius- Lituània)

Celeste Alías ha treballat sempre d’una manera constant, i amb el temps ha bastit una trajectòria de projectes molt diversos i d’apropament a estils diferents que li permeten experimentar i continuar amb el treball musical i vocal:

Forma part del Cor de Cambra de Polifonia vocal  “Lerània”.

2008- Participa com a solista en la Big band de l’Esmuc “Porgy and Bess”, sota la direcció de Joan Albert Amargós.

2008- Espectacle musical “Ciutat” a duo amb el pianista Manel Camp.

Setembre 2009- a presenta La Veu de La Guitarra  a la Sala Oriol Martorell de  l’Auditori de Barcelona dins del marc de les Nits 10 de Tv3.

Octubre 2010 va actuar als Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat al costat del compositor i guitarrista Feliu Gasull.

Ha format part del grup de veus Mondo Aereo (projece d’experimentació i investigació vocal).

Al juny del 2011 participa com a solista en la Big Band de granollers fent la “Sweet time Suite” de Kenny Wheeler sota la direcció de Peter Churchill.

Al juny 2012 participa com a solista en el Projecte “Elis i Tom” amb la Camerata Bacassis dirigida per Jordi Coll al conservatori de Manresa.

2010 i 2011 Col.labora amb l’Orquestra ALO (Asocaicón libre orquesta. Basada en improvisació lliure, dirigida pel bateria Joe Smith.

2012 participa en la Big band Free jazz spirits dirigida per David Mengual.

Col.labora en activitats artístiques plurisdisplinars, amb la poeta Laia Noguera i amb els artistes plàstics Txema Rico i Núria Tobias.

Actualment coordina les Jams Vocals al club Robadors 23.

També ha compartit el seu camí amb  Jorge Rossy, Perico Sambeat, Guillem Arnedo, Albert Cirera, Juan Pablo Balcázar, Daniel de Moraes, Aleix de Gispert, Sergi Sirvent, Marc Cuevas, Martin Leiton, Carlos Falanga, Félix Rossy, Joan Terol, Gabriel Amargant, Jose Carra, Ellen Tackenkamp.