Christian Penalba

El cantant valencià CHRISTIAN PENALBA va nàixer a l’Alcúdia (la Ribera Alta) l’any 1984, i als deu anys va tindre el seu primer contacte amb la cultura popular, quan entrà a formar part, com a ballador, del Grup de Dansa de l’Alcúdia. Fou en aquesta agrupació on aprengué a cantar albaes, gràcies al mestre Pep Moreno.

L’any 2009 entra a formar part del Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent (formació en la que encara continua avui en dia). I poc després comença les seues classes de cant d’estil en la Universitat Popular de València, de la mà de la prestigiosa Victoria Sousa.

Actualment, a part de les actuacions amb Les Folies, canta albaes de forma habitual, i ara ha decidit fer el pas i gravar el seu primer disc, seguint els passos del seu germà Jonatan, que debutà l’any 2018 amb el disc “De soca-rel”.El cantante valenciano CHRISTIAN PENALBA nació en l’Alcúdia (en la comarca de la Ribera Alta) el año 1984, y a los diez años tuvo su primer contacto con la cultura popular, cuando entró a formar parte, como bailador, del Grup de Dansa de l’Alcúdia. Fué en esta agrupación donde aprendió a cantar albaes, gracias al maestro Pep Moreno.

El año 2009 entra a formar parte del Grup de Balls Populars Les Folies de Carcaixent (formación de la que aún forma parte). Y poco después comienza las clases de cant d’estilen la Universitat Popular de València, de la mano de la prestigiosa Victoria Sousa.

Actualmente, a parte de sus actuaciones con Les Folies, canta albaesde forma habitual, y ahora ha decidido dar el paso y grabar su primer disco, seguiendo los pasos de su hermano Jonatan, que debutó el año 2018 con el disco “De soca-rel”.The Valencian singer CHRISTIAN PENALBA was born in l’Alcúdia (in the region of the Ribera Alta) in 1984, and at the age of ten he had his first contact with popular culture, when he joined, as a dancer, the Grup de Dansa de l’Alcúdia. It was in this group where he learned to sing albaes, thanks to the teacher Pep Moreno.

The year 2009 he became part of the Group de Balls Populars Les Folies de Carcaixent (formation of which it is still part). And shortly after he started the cant d’estilclasses at the Universitat Popular de València, with the help of the prestigious Victoria Sousa.

Currently, apart from his performances with Les Folies, he sings albaesregularly, and now he has decided to take the step and record his first album, following in the footsteps of his brother Jonatan, who debuted in 2018 with the album “De soca- rel”.