Clara Luna

La Clara Luna és una cantant de veu avellutada, delicada i plena de matisos, que rep influències de la música clàssica, el jazz, la bossa nova i el soul, entre d’altres. La seva música és una fusió de sons i textures que ens transporten per paisatges sonors i evocadors. Inicia els seus estudis musicals amb el piano clàssic, al Conservatori de Barcelona. Més endavant es decanta pel jazz descobrint el seu instrument més proper, la veu. Estudia tècnica
vocal amb Ana Finger, Viv Manning (Voice Craft), Xavi Maureta i Jordi Rossy. Rep màster classes de Luciana Souza, Bob Stoloff, Claudia Acuña, Michelle Weir, Dick Oatts, Bruce Barth, Seamus Blake i Bill Steward, entre d’altres. En la seva estada a la ciutat de Nova York té l’oportunitat de treballar la tècnica del Somatic VoiceWork amb Jeannie LoVettri i amplia la seva formació amb Theo Bleckmann i David Bergman.

Ha tingut l’ocasió de treballar amb Bobby McFerrin en el Festival de Jazz de Barcelona (2002); amb Joan Albert Amargós en el Festival de Mœsiques de la Mediterrània (2005), ha arranjat repertori d’Adrià Puntí amb el grup Girona Jazz Project.

Va liderar la formació Lunar Project durant quatre anys, amb el que va enregistrar el seu primer disc Supernova New Mood Jazz 2007 (Premi Enderrock a la millor proposta de l’any 2008). Amb el guitarrista Albert Vila, enregistra Moments l’any 2009 i Duology l’any 2012, fent arranjaments d’estàndards de jazz i clàssics del soul. Co-lidera el projecte Clara Luna & Xavi Maureta, Coleing Porter i editen disc (Nòmada 57, 2010), un projecte dedicat íntegrament a l’obra de Cole Porter.

Co-lidera també, juntament amb el contrabaixista Javier Moreno, Kunveno, una proposta amb la seva música original, fruit del qual sorgeix el disc Des del Otro Lado, gravat el setembre de 2011.

Integrant de la formació WOM , on toca el teclat i canta, juntament amb Gemma Abrié (contrabaix i veu) i Laia Fortià (bateria i veu). Proposta compacta, atrevida i sensible en tots els sentits, on conflueixen arranjaments propis i mœsica original, creant textures amb les veus i els instruments.

Acaba d’enregistrar el seu darrer disc, “Pure Imagination” (Temps Record 2017), amb el quartet amb qui fa més de deu anys que treballa: Rai Ferrer al contrabaix, Andreu Zaragoza a la guitarra i Xavi Maureta a la bateria, i colálaboradors de luxe com són Seamus Blake, Fèlix Rossy, Vicenç Solsona, Marco Mezquida i les veus de les Marala. Donant forma als estàndards de jazz que han estat companys d’aprenentatge al llarg de la seva formació musical, i impregnant-los del seu estil personal.