Hilari Alonso

Nascut l’any 1971 en el barri del Raval, a Sagunt (el Camp de Morvedre), el cantant i ballador Hilari Alonso ja fa 25 anys que viu a Muro d’Alcoi (el Comtat). Membre del Grup de danses Baladre des de fa més de dues dècades, és cantador habitual en nits d’albaes, i també en rondes i saraus. Ha estat l’artífex de la introducció de la cançó tradicional en la música festera de Moros i Cristians.

L’any 2014 participa en el disc “Ja ve Nadal”, de Pep Gimeno “Botifarra”, amb qui torna a gravar l’any següent en el disc “Home romancer”. L’any 2017 col·labora en el disc “Fok”, del músic basc Kepa Junkera, i a partir d’aquell moment comença a acompanyar-lo en directe (cosa que també fa habitualment amb Pep Gimeno “Botifarra”).Nacido el año 1971 en el barrio del Raval, en Sagunt (País Valencià), el cantante y bailador Hilari Alonso hace ya 25 años que vive en Muro d’Alcoi. Miembro del Grup de danses Baladre desde hace más de dos décadas, es cantador habitual en noches de albaes, y también en rondas y saraos. Ha sido el artífice de la introducción de la canción tradicional en la música festera de Moros y Cristianos.

El año 2014 participa en el disco “Ja ve Nadal”, de Pep Gimeno “Botifarra”, con quien vuelve a grabar al año siguiente en el disco “Home romancer”. El año 2017 colabora en el disco “Fok”, del músico vasco Kepa Junkera, y a partir de aquel momento empieza a acompañarlo en directo.Born in 1971 in the neighborhood of Raval, in Sagunt (Valencian Country), the singer and dancer Hilari Alonso has been living in Muro d’Alcoi for 25 years. Member of the Grup de danses Baladre for more than two decades, is a regular singer at nights of albaes, and also in other celebrations of traditional valencian music, like rondesand saraus. He has been the architect of the introduction of the traditional song in the festive music of Moros i Cristians(Moorish and Christians).

The year 2014 participates in the album “Ja ve Nadal”, by Pep Gimeno “Botifarra”, with whom he returns to record the following year on the album “Home romancer”. The year 2017 he collaborates in the album “Fok”, of the Basque musician Kepa Junkera, and from that moment he starts to accompany him live.