Jordi Gaspar

Jordi Gaspar (1960, Barcelona) és músic: baixista, compositor, pedagog i productor. Els seus instruments son el baix elèctric, el baix acústic i el contrabaix. Ha tingut i té un paper destacat com a instrumentista, i és professor referent en els seus instruments. Ha estat director pedagògic a l’Escola Superior de Taller de Músics, de Barcelona, de 2014 al 2021. El seu caràcter eclèctic ha marcat la seva trajectòria musical en musiques diverses.

Així en el jazz ha compartit escena amb musics com ara Tete Montoliu, John Abercrombie, Bob Moses, Mulgrew Miller, Dave Liebman, Jordi Bonell, Iñaki Salvador, Dave Schnitter, Billy Hart, Jorge Rossy, Jeff Ballard o Vince Mendoza.

En el flamenc ha estat en diversos projectes amb Martirio i Miguel Poveda (2004), Rosario La Tremendita (2009-12), Chicuelo (2007) i Montse Cortés (2013). Actualment en el projecte “Oleàndole” i produïnt “Wayne Shorter Goes to Flamenco”.

En altres músiques ha acompanyat artistes com ara J.M.Serrat, Rumba 3 o María Del Mar Bonet, etc. És habitual de l’escena Gospel, des del 2005 col·labora amb la Coral Carlit. És col·laborador habitual de Ferran Savall, amb qui va enregistrar “Mireu el Nostre Mar”(2007)

En la seva discografia com a líder tenim AKIXÍ (2009), GEMINI (2012), LA NIT (2012), Libro de Oraciones (2015); tots amb el particular color de la guitarra baixa acústica. Amb aquest instrument s’ha especialitzat en fer concerts sol. A punt de publicar el proper disc a baix acústic sol “So Tender”.

Ha enregistrat molts àlbums en projectes liderats per altri. Per exemple “Bittor” i “Tribute” amb Victor de Diego Trio, “Inferències” i “Flax Golden Tales” amb Sergi Sirvent Octopussy Cats, “Misceladio” amb Eladio Reinon Quintet, “Mireu el Nostre Mar” amb Ferran Savall,… i molts altres.

Álbumes del artista