Josep Tero

Josep Tero és un dels principals components de la generació de cantautors apareguts després de la de Raimon, Maria del Mar Bonet i Lluís Llach. Divulgador tenaç dels poetes i la cançó tradicional del Països Catalans, reflecteix sermpre el seu compromís amb la lluita per les llibertats individuals i col.lectives menys respectables de la societat actual.

Han col.laborat amb ell -i viceversa- Lluís Llach, Georges Moustaki, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Joseba Gotzon i Laurentis Maxairitsas, i ha dut les seves cançons a diferents universitats dels EUA, Luxemburg, Països Baixos, França, Sardenya, Còrsega, Espanya, Palestina, Cuba .. i Grècia, on ha compartit escenari amb Nena Venetsanou, Christos Tsianoulis, Mari Farandouri, Manolis Rassolis, i Laurentis Mazairitsas, amb qui ha col.laborat també per al doble CD “Els àngels viuen encara en el Mediterrani”, presentat en concert a l’estadi Kalimarmo d’Atenes el 9 de juliol de 2012.

Entre els últims reconeixements al seu treball, Josep Tero és finalista al Premi Miquel-Martí i Pol, de poesia musicada (edició 2009-2010), amb Maria del Mar Bonet i Sílvia Pérez Cruz.