Judit Neddermann

Barcelona, 1991.

Cantant i autora de cançons, en el 2014 ha editat el seu primer treball discogràfic, “Tot el que he vist” (Temps Record, 2014).

Aquest any estrenarà al costat del Quartet Brossa el projecte “Viatge d’hivern”, una revisió del cicle “Winterreise” de Franz Schubert adaptat per quartet de corda i veu.

The Gramophone Allstars, Verd i Blau i Clara Peya  són els projectes on actualment participa com a cantant a més del seu projecte personal.

Ha actuat a nombroses sales de Catalunya i d’Espanya. Pel que fa a l’estranger cal destacar la gira amb Coetus a Brasil (X Mercado Cultural, 2010), i concerts a Bèlgica (Festival Brossella 2011) i França (Pau, 2012).

El maig de 2012 va estrenar l’espectacle “Cançons de la veritat oculta”. Ideat per Bankrobber, és un concert-homenatge a Pere Calders. Onze autors de l’escena indie catalana van transformar onze contes en cançons. Un cop posat en escena, el projecte va concretar-se en un llibre-disc titulat “Cançons de la veritat oculta. Els contes de Pere Calders es transformen en cançons” (Bankrobber, 2014) i va presentar-lo a Olot, Roses, Banyoles, Vilafranca, Granollers, La Bisbal de l’Empordà i Barcelona.

Ha participat també en l’espectacle multidisciplinar “Tot és fum”, de Clara Peya, Ariadna Peya i Clara Bes. Dirigit per la Míriam Escurriola, va estrenar-se amb gran èxit de públic a la Nau Ivanow durant el mes de maig de 2012. Es tracta de l’opera primade la companyia l’Era de les Impuxibles.

Els àlbums que ha gravat com a solista són “Tocar l’horitzó” (Temps record, 2013) amb Verd i Blau, “Tot aquest soroll” (N57, 2013) de Clara Peya, “Cançons de la veritat oculta. Els contes de Pere Calders es transformen en cançons” (Bankrobber, 2012); “Tot aquest silenci” (N57, 2012), amb la Clara Peya; “Entre tierras” (Temps Record, 2012), amb Coetus, on canta “Xiqueta meua” i “S’amor d’un jovenet”; “Un fràgil corall” (2011), amb el projecte Verd i Blau; “We Sing Wayne Shorter” (Discmedi, 2011), amb Joan Díaz Quintet featuring Gabriel Amargant; “Levitant a la deriva” (Liquidator Music, 2011) i “Simbiosi” (Liquidator Music, 2010) amb The Gramophone Allstars.

Altres àlbums on ha col·laborat són “Caprichos del destino” (2014) d’Antonio Sánchez, “Fem que el món ens senti” (2014) d’El Veïnat, “Amb música ho escoltaries potser millor. El disc del centenari de Salvador Espriu” (Picap, 2013), “Bestiari(o) familiar(e)” (2013) d’Alessio Arena, “Un altre jo” (Bankrobber, 2013) de Guillamino, “Declaracions” (N57, 2009) i “Més declaracions” (N57, 2011) de Clara Peya, “Bed & Breakfast” (2009) d’Els amics de les arts, col•laborant com a veu solista femenina a “Jean Luc” i “Bed & Breakfast”; “El rincón de la calma” (2011) de Jimmy Malla.

Nascuda en una família de músics, va realitzar estudis de guitarra clàssica al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Jordi Codina. Més tard va entrar al Taller de Músics per formar-se com a músic de jazz. Actualment és graduada en Cant Jazz per l’Escola Superior d’Estudis Musicals Taller de Músics. Ha realitzat estudis de tècnica vocal durant vuit anys amb Anna Català.