Gabriel Grosssi & Jurandir Santana

Gabriel Grossi

Gabriel Grossi és un dels més grans de l’harmònica al món. Amb molta personalitat, desenvolupa bonics camins per a la inserció del seu instrumiento al gran univers de la música brasilera, tenint com a característica principal la seva virtuosisme i emoció.
Gabriel és un músic jove però amb una gran trayectoria.Desde el 2005 és un dels músics que integren el quintet de Hamilton d’Holanda, grup que va guanyar el premi TIM 2007 i va ser nominat als Grammy llatí en tres ocasions. Sempre en proyetos importants, Gabriel va participar en diversos projectes amb el gran clarinetista Paulo Moura, amb el qual va realitzar concerts des de 2003 fins que va morir. En l’any de 2004 va gravar Cd i DVD amb les cantants Zélia Duncan i Beth Carvalho.
El seu primer disc en solitari “Diz Que Vaig ser per AI” va rebre elogis per la concepció musical, composició i arranjaments.

Amb segon “Afinidade” (Un duo amb el gran violonista Marc Pereira) i tercer treball “Arapuca” (en una inspiració en l’univers de l’forró), va collir un gran èxit amb la premsa en general, ensenyant a la gent que és possible mantenir la tradició amb la música instrumental i amb el gust popular.
El 2009 desarolló seu projecte a trio amb els instrumentistes Guilherme Ribeiro (Piano) i Sergio Machado (Bateria). Amb estaformación va gravar el disc “Horitzó”. El cd va ser gravat durant el tour del trombonista brasiler Raul de Souza.
I 2011 va gravar el cd “Zibididi” a duo amb el guitarrista Diego Figueiredo, un cd gravat amb tots els temes d’autoria pròpia.
L’any 2012 Gabriel va gravar altres dos projectes. D’una banda El Cid “Vila Llops Popular” en duo amb el pianista Amilton Godoy (Zimbo Trio) i el Cd “Realejo” amb l’acordionista Beu kramer.
El 2013 va gravar el Cd urbà amb temes propis amb una proposta moderna en l’univers de l’harmònica.
En l’inici de 2015 va ser convidat pel periodista i productor francès Remy Kopakopul per a la direcció musical, producció i arranjaments del musical “K Rio K” a París.

Al juliol de 2015 va gravar el Cd “Roda Gingante” amb el multi- instrumentista Arismar do Espirito Santo.

En 2016 es publica el Cd “Nascente” en duo amb el guitarrista Felix Junior. Una homenagem al guitarrista brasiler Guinga i al multi-instrumentista brasiler Hermeto Pascoal.

També en 2016 Gabriel va produir dos discos en homenatge als mestres de l’harmònica Toots Thilemans i Maurici Einhorn, amb el projecte “We do it out of love” Gabriel Grossi i el seu company Alex Rossi van convidar a alguns dels millors harmonicistes del món per gravar aquest proyeto i lliurar-se personalment a Toot Thillemans.

En l’homenatge “Viva Maurici Einhorn” Grossi juntament amb el seu company Pablo Fagundes conviden a més de 26 harmonicistes brasilers per gravar un doble disc amb l’obra del gran Maurici Einhorn. Recentment va gravar el seu cinquè disc amb Hamilton d’Holanda quintet, en homenatge a Milton Nascimento en commemoració dels deu anys del grup.
Amb nou discos gravats, enregistraments i concerts amb grans noms de la música nacional i internacional com (Hermeto Pascoal, Chico Buarque, Ivan Lins, Leila Pinheiro, João Donato, Dave Matthews, Guinga, Lenine, Djavan, Milton Nascimento, Dominguinhos) i tours arreu del món, Gabriel té un gran currículum que afegeix experiència i reconeixement de tot el món.

Amb el guitarrista Jurandir Santana decideixen unir forces i gravar el disc Conexões (Temps Record 2017).

Jurandir Santana

Jurandir Santana, Bahia, nascut en Salvador, és instrumentista, compositor i director musical. Al llarg dels seus 23 anys de carrera musical, s’ha dedicat a la interpretació, investigació i difusió de la música brasilera. Una llarga carrera que li ha permès un profund coneixement de la complexitat musical brasilera i en la qual no faltat la creació, ni la recerca i descobriment de nous sons i ritmes.

La seva identificació amb la música va començar als deu anys d’edat i en l’actualitat, afegeix a les seves gires musicals per tot el món, la seva activitat com a professor de workshops, per als quals ha desenvolupat un pla d’estudis molt respectat i valorat. Jurandir com a professor ha estat convidat per ensenyar i transmetre la seva experiència musical a algunes de les escoles musicals més famoses del món: la Berklee College of Music de Boston (EUA), la Western Illinois University (EUA) i en esdeveniments com l’Oficina de Música Curitiba o el African Marketplace, el més important festival de la música africana de Los Angeles (EUA).

El 2003 es produeix una fita en la seva carrera com a instrumentista i solista virtuós: la col·laboració amb el conegut baixista americà Matt Fergusson i amb la cantant Ithamara Koorax, (escollida per la revista Downbeat com una de les tres millors cantants de jazz del món)

El 2006, Jurandir Santana llança el disc Só Brasil, projecte guanyador del Prêmio Braskem de Cultura i Art, un treball que és el resultat de dues dècades d’investigació musical, en què aporta una nova sonoritat i descobreix inesperats matisos de la música brasilera.

“Embaraçado” el tema que obre el disc va ser el guanyador del primer premi Caymmi 2002 i també va ser un dels guanyadors del premi Itaú Cultural. Un altre dels temes destacats del disc és la seva versió del clàssic Cravo i Canela i la seva composició Axeji, ple de referències a la musicalitat bahiana: a chula, la samba dur o els sons del berimbau

En l’actualitat Jurandir Santana està de gira per tot el món amb el seu espectacle Só Brasil, centrant-se en els ritmes brasilers i posant un èmfasi especial en la rica i variada sonoritat del nord-est brasiler, a la qual incorpora la seva concepció jazzística adquirida al llarg de la seva brillant carrera. Só Brasil és un espectacle únic, que convida a gaudir de la riquesa dels ritmes brasilers com: el frevo, maracatu, xaxado, xula, samba de roda i ijexá.

Músic molt reconegut en el mercat brasiler i amb una sòlida carrera musical a causa de la brillantor del seu treball. Jurandir Santana ha arribat a un merescut lloc en el mercat internacional. El seu disc i el seu espectacle: Só Brasil, l’han convertit en un músic de prestigi, tant en els països europeus, com als Estats Units.

En el 2015 treu el seu últim àlbum “Um Segundo” (Temps Record 2015). Y també edita amb Luna Cohen l’àlbum “Começo do caminhar” (Temps Record 2015).

Amb Gabriel Grossi s’uneixen per gravar el disc Conexoes (Temps Record 2017).Gabriel Grossi

Gabriel Grossi es uno de los más grandes de la armónica en el mundo. Con mucha personalidad, desarolla bonitos caminos para la inserción de su instrumiento en el gran universo de la música brasileña, teniendo como característica principal su virtuosismo y emoción.
Gabriel es un músico joven pero con una gran trayectoria.Desde el 2005 es un de los músicos que integran el quinteto de Hamilton de Holanda, grupo que ganó el premio TIM 2007 y fue nominado a los Grammy latino en tres ocasiones. Siempre en proyetos importantes, Gabriel participó en varios proyectos con el gran clarinetista Paulo Moura, con el que realizó conciertos desde 2003 hasta su fallecimiento. En el año de 2004 grabó Cd y DVD con las cantantes Zélia Duncan y Beth Carvalho.
Su primer disco en solitario “Diz Que Fui Por Aí” recibió elogios por la concepción musical, composición y arreglos.

Con segundo ” Afinidade ” (Un duo con el gran violonista Marco Pereira) y tercer trabajo ” Arapuca ” (en una inspiración en el universo del forró), cosechó un gran éxito con la prensa en general, enseñando a la gente que es posible mantener la tradición con la música instrumental y con el gusto popular.
En 2009 desarolló su proyecto a trío con los instrumentistas Guilherme Ribeiro ( Piano ) y Sergio Machado ( Bateria ). Con estaformación grabó el disco ” Horizonte “. El cd fue grabado durante el tour del trombonista brasilero Raul de Souza.
E 2011 grabó el cd ” Zibididi “a dúo con el guitarrista Diego Figueiredo , un cd grabado con todos los temas de autoría propia.
En el año 2012 Gabriel grabó otros dos proyectos. Por un lado El Cid “Villa Lobos Popular ” en dúo con el pianista Amilton Godoy ( Zimbo Trio ) y el Cd ” Realejo ” con el acordeonista Bebe kramer.
En 2013 grabó el Cd urbano con temas propios con una propuesta moderna en el universo de la armónica.
En el inicio de 2015 fue invitado por el periodista y productor francés Remy Kopakopul para la dirección musical, producción y arreglos del musical ” K Rio K ” en París .

En julio de 2015 grabó el Cd “Roda Gingante” con el multi- instrumentista Arismar do Espirito Santo .

En 2016 se publica el Cd ” Nascente ” en dúo con el guitarrista Felix Junior . Una homenagem al guitarrista brasileño Guinga y al multi-instrumentista brasileño Hermeto Pascoal.

Tambien en 2016 Gabriel produjo dos discos en homenaje a los maestros de la armónica Toots Thilemans y Mauricio Einhorn, con el proyeto ” We do it out of love ” Gabriel Grossi y su compañero Alex Rossi invitaron a algunos de los mejores armonicistas del mundo para grabar este proyeto y entregárselo personalmente a Toot Thillemans.

En el homenaje ” Viva Mauricio Einhorn ” Grossi junto con su compañero Pablo Fagundes invitan a más de 26 armonicistas brasileños para grabar un doble disco con la obra del gran Mauricio Einhorn . Recientemente grabó su quinto disco con Hamilton de Holanda quinteto , en homenaje a Milton Nascimento en conmemoración de los diez años del grupo.
Con nueve discos grabados, grabaciones y conciertos con grandes nombres de la musica nacional y internacional como (Hermeto Pascoal, Chico Buarque, Ivan Lins, Leila Pinheiro, João Donato, Dave Matthews, Guinga, Lenine, Djavan, Milton Nascimento, Dominguinhos) y tours en todo el mundo, Gabriel tiene un gran currículum que agrega experiencia y reconocimiento de todo el mundo .

Con el guitarrista Jurandir Santana deciden unir fuerzas y grabar el disco Conexoes (Temps Record 2017).

Jurandir Santana

Jurandir Santana, bahíano, nacido en Salvador,  es instrumentista, compositor y director musical. A lo largo de sus 23 años de carrera musical, se ha dedicado a la interpretación, investigación y difusión de la música brasileña. Una larga carrera que le ha permitido un profundo conocimiento de la complejidad musical brasileña y en la que no faltado la creación, ni la búsqueda y descubrimiento de nuevos sonidos y ritmos.

Su identificación con la música empezó a los diez años de edad y en la actualidad, añade a sus giras musicales por todo el mundo, su actividad como profesor de workshops, para los ha desarrollado un plan de estudios muy respetado y valorado.

Jurandir  como profesor ha sido invitado para enseñar y transmitir su experiencia musical en algunas de las escuelas musicales más famosas del mundo: la Berklee College of Music de Boston   (EE.UU.), la  Western Illinois University (EE.UU.) y en eventos como la Oficina de Música Curitiba o el African Marketplace, el más importante festival de la música africana de Los Ángeles (EE.UU.).

En 2003 se produce un  hito en su carrera como instrumentista y solista virtuoso: la colaboración con el conocido bajista  americano  Matt Fergusson y con la cantante  Ithamara Koorax, (elegida por  la  revista Downbeat como  una  de las tres mejores cantantes de jazz del mundo)

En  2006, Jurandir Santana lanza el disco Só Brasil, proyecto ganador del  Prêmio Braskem de Cultura e Arte, un trabajo que es el resultado de dos décadas  de investigación musical, en el que aporta una nueva sonoridad y descubre inesperados matices de la música brasileña.

“Embaraçado” el tema que abre el disco fue el ganador del primer premio Caymmi 2002 y también fue uno de los ganadores del premio Itaú Cultural. Otro de los temas destacados del disco es su versión del clásico Cravo e Canela y su composición Axeji, lleno de referencias a la musicalidad bahíana:  a chula, el samba duro o los sonidos del berimbau

En la actualidad Jurandir Santana  está de gira por todo el mundo con su espectáculo Só Brasil,   centrándose en los ritmos brasileños y poniendo un énfasis especial en la rica y variada sonoridad del nordeste brasileño, a la que incorpora su concepción jazzística adquirida a lo largo de su brillante carrera. Só Brasil es un espectáculo único, que  invita  a disfrutar de la riqueza de los ritmos brasileños como:  el frevo, maracatu, xaxado, chula,samba de roda y ijexá.

Músico muy reconocido en el mercado brasileño y con una sólida carrera musical debido a la brillantez de su trabajo. Jurandir Santana ha alcanzado un merecido lugar en el mercado internacional. Su disco y su espectáculo:  Só Brasil,  lo han convertido en un músico de prestigio, tanto en los países europeos, como en Estados Unidos.

Este 2015 saca su último album “Um Segundo” (Temps Record 2015). Y también edita con Luna Cohen el àlbum “Começo do caminhar” (Temps Record 2015).

Con Gabriel Grossi  deciden unir fuerzas y grabar el disco Conexoes (Temps Record 2017).

 Gabriel Grossi

Gabriel Grossi is one of the most major of the harmonica in the world. Con mucha personalidad, bonitos desarolla Paths for the insertion of its instrumiento in the great universe of music brasileña, teniendo as its main characteristic virtuosity and emotion.
Gabriel is a young musicians but with a trayectoria.Desde in 2005 músicos the one that integrates the Hamilton de Holanda Quintet, a group that Gano TIM Prize in 2007 and nominated for the Latin Grammy fue three times. PROJETS always important, Gabriel participated in varios proyectos con the great clarinetist Paulo Moura, who perform with the concert from 2003 until its death. In the year 2004 Grabs CD and DVD with the cantantes Zélia Duncan and Beth Carvalho.
His first album Alone “Diz Que Fui Por Ai” recibío complimentary fear laconcepción musical compositions and arrangements.

Con second “affinity” (a duet with the great guitarist Marco Pereira) and third trabajo “Arapuca” (an inspiration in the universe of forró) reap a great success with the press in general enseñando the gente it is possible to maintain tradition with instrumental music and with popular taste.
IN 2009 desarolla su proyecto a trio with the instrumentalists Guilherme Ribeiro (Piano) and Sergio Machado (Drums). Con estaformación Graber disco “Horizonte”. Cd fue grabado during the tour of the Brazilian trombonist Raul de Souza.
E 2011 Grabs cd “Zibididi” a duo with guitarist Diego Figueiredo, a CD grabado con todos topics of own responsibility.
In the year 2012 two otros proyectos Gabriel grabó. On the one hand El Cid “Villa Lobos Popular” in duo with pianist Amilton Godoy (Zimbo Trio) and Cd “Realejo” with the accordionist Bebe Kramer.
In 2013 Grabs Cd urban con temas propios with a proposal in the universe of the modern harmonica.
In the beginning of 2015 fue invitado by journalist and producer for the French Remy Kopakopul towards musical productions and musical arrangements of “Rio K K” in Paris.

In July 2015 Grabs Cd “Gingante Wheel” with the multi-instrumentalist Arismar do Espirito Santo.

In 2016 they published the CD “Nascente” in duo with guitarist Felix Junior. A Brazilian guitarist homenagem Gingham and the Brazilian multi-instrumentalist Hermeto Pascoal.

Also in 2016 Gabriel produjó two albums in tribute to the maestros of harmonica Toots Thilemans and Mauricio Einhorn, with the proyeto “We do it out of love”
Gabriel Grossi and his colleague Alex Rossi invitaron a algunos de los mejores del mundo armonicistas recorded for this proyeto entregárselo and personally to Toot Thillemans.

In homage “Viva Mauricio Einhorn” junto con su compañero Pablo Grossi Fagundes to invite more than 26 armonicistas brasileños for recording a double disc with the work of the great Mauricio Einhorn. Recently Graber its fifth disco with Hamilton de Holanda Quintet, in tribute to Milton Nascimento in Commemorations of the ten years of the group.
With nine albums grabados, recordings and concert with large numbers of music nationally and internationally as (Hermeto Pascoal, Chico Buarque, Ivan Lins, Leila Pinheiro, João Donato, Dave Matthews, Gingham, Lenine, Djavan, Milton Nascimento, Dominguinhos) and tours all around the world, Gabriel has a great curriculum that adds experience and the recognition from all around the world.

Jurandir Santana

Jurandir Santana, Bahia, born in Salvador is instrumentalist, composer and musical director. Throughout his 23-year musical career has been devoted to the interpretation, research and dissemination of Brazilian music. A long career that has allowed a deep understanding of the complexity of Brazilian music and where it failed to create or research and discovery of new sounds and rhythms.

His identification with music began at the age of ten and now adds to his musical tours around the world, his work as a teacher workshops, for which it has developed a curriculum highly respected and valued. Jurandir as a teacher has been invited to teach and transmit their musical experience some schools more famous musical world: Berklee College of Music in Boston (USA), Western Illinois University (USA) and events such as Curitiba music Office or African Marketplace, the most important festival of African music in Los Angeles (USA).

In 2003 there was a milestone in his career as a virtuoso soloist and instrumentalist: the collaboration with the renowned American bassist and singer Matt Fergusson Ithamara Koorax (chosen by Downbeat Magazine as one of the three best jazz singers Of the world)

In 2006 Jurandir Santana launches Sound disc Brazil, Braskem Prize winning project of Culture and Art, a work that is the result of two decades of musical research, which brings a new sound and discover unexpected nuances of Brazilian music.

“Embarrassed” the opening track on the album was the winner of the first prize Caymmi 2002 and was one of the winners of Itaú Cultural. Another featured the album is their version of the classic Cravo and Canela and composition Axeji full of references to the Bahian musical: a cool, hard or samba sounds berimbau

Currently Jurandir Santana is touring worldwide with his show Basement Brazil, focusing on Brazilian rhythms and putting an emphasis on the rich and varied sound of the Brazilian northeast, which includes the jazz conception acquired throughout his brilliant career. Brazil is a unique sound that invites you to enjoy the richness of Brazilian rhythms such as frevo, maracatu, xaxado, cool, samba de roda and ijexá.

Musician well known in the Brazilian market with solid musical career because of the brilliance of his work. Jurandir Santana has reached a deserved place in the international market. His record and his show: so Brazil has become a renowned musician in both European countries and the United States.

In 2015 removes his latest album “Um Segundo” (Time Record in 2015). Y Luna Cohen also publishes the album “Starting do Caminho” (Time Record in 2015).

Gabriel Grossi together to record the disc Conexoes (Time Record in 2017).