Marc Xalabarder

Sempre de forma amateur la dedicació d’en Marc X. a la música ha estat una constant, part indispensable d’una vida plena d’altres projectes familiars i professionals.

A l’any 1997 entra a formar part d’SPONGING SPARROWS, un grup format per Stefan Emt a la guitarra i veus, Allan Jenkinson a les veus, Jesús Carreras al Baix, Anjel Salanueva a la mandolina i J. Maspons a la bateria. Els gustos musicals per grups com els Beatles, Creedence, Eagles, Fleetwood Mac, Lou Reed, America, Neil Young porten a la formació a crear un recull de versions que fan públiques a partir d’un grup d’actuacions pel Vallès.

La influència i passió pels Beatles va motivar a l’Stefan Emt i a en Marc X. a anar de la mà d’en Josep Maria Uñó en la recerca d’un projecte que els portarà a la formació del grup GLASS ONION, una banda que juntament amb en Carles Costas a la bateria, els portarà a tocar en celebracions de la música dels fab 4 en un directe alegre i interpretat de la manera més fidel a l’original.

El treball discogràfic editat d’aquest projecte pren el nom de TRIP 2 PEPPERLAND (2012, Temps Record) un disc enregistrat a la Bucbonera Studios durant els mesos d’Abril i Maig de 2012. El projecte de Glass Onion va ser el més celebrat i el que va dur al grup a gaudir-ne durant més temps amb una agenda de de 80 concerts interpretats en 34 llocs diferents. El mes de novembre de 2018 es va celebrar el darrer concert de Glass Onion a Suècia, d’on és fill el baixista del grup Stefan Emt.

El grup es va dissoldre l’abril de 2019 amb la mort del bateria Carles Costas després de lluitar contra una mal dolent durant 4 mesos. Al mes d’octubre del 2019 es va celebrar un acte d’homenatge al Carles per celebrar la seva vida, i

es va estrenar la cançó «Quan en provis un de vell», que Marc X. va composar per a ell i que va ser enregistrada novament a la Bucbonera amb un grup d’amics sota el nom de «The Charlio’s Theme Band».

L’activitat compromesa amb la defensa dels drets i llibertats ha estat una constant i Glass Onion ja havia tocat en diverses Ocasions per a la causa independentista.

Després de diverses ocasions en concerts per a donar suport a la causa, en Marc X presenta aquest mes de febrer la cançó «Som aquí per fer historia». Un tema clarament posicionat a favor de la causa catalana.