Maria Betriu

Maria Betriu, nascuda a Terrassa, va començar la seva carrera musical dins del moviment de la nova cançó com a cantautora, composant el seu propi repertori i també interpretant cançons de George Moustaki i Brassens -entre d’altres- adaptades al català, acompanyant-se a la guitarra. En aquell moment va compartir escenaris amb artistes com Lluís Llach, Raimon, Joan Baptista Humet, Pau Riba i Sisa, entre d’altres.

Posteriorment es va dedicar a la música de ball formant part d’orquestres com La Principal de Girona, Atlàntida i Janio Marti que la van dur a actuar per escenaris europeus (Estrasburg, Ginebra, Munic…). Més tard es va incorporar al grup Marfil(posteriorment Ivory), amb el que va aconseguir grans èxits discogràfics nacionals i internacionals com Las canciones de tu vida, A Roberto y Julio, Después de los 60 los 70, Abba & Stevie i Ivory contigo amb els segells Belter i Horus.

Després d’un parèntesi professional pel neixement del seu segon fill, els darrers anys ha reemprès la seva activitat musical cantant estàndards, dels que ha fet un recull d’adaptacions al català i ha inclòs en el disc Maria Betriu canta estàndards en català, produït justament pel seu segon fill, el guitarrista Arnau Gil.