Miguel de Gemma

Miguel de Gemma s’inicia a la música de ben jove, tocant piano i saxofon a l’Escola de Música Amati on obté als 16 anys el 7è Grade of Trinity College of London. A la mateixa escola s’endinsa en la improvisació gràcies a David Defries i Nardi Castellini, continua la seva formació en música moderna i saxòfon participant en cursos i seminaris diversos amb professors com Aaron Goldberg, Gregory Hutchinson, Perico Sambeat o Llilbert Fortuny.

El 2007 es trasllada a Barcelona per estudiar a L’Aula de Música de Barcelona, compagina els seus estudis amb la participació en diferents concerts i enregistraments amb músics com Yexza Lara, Javier Jimenez i Bruno Elisabetsky entre d’altres.

Torna a Granada al 2008 i contínua aprofundint en l’estudi de l’saxofon, mentre participa en l’escena jazzística de la ciutat, compartint escenari amb músics com Dan Ben Lior, Diego Guerrero, JM Petdraza “Petaca”, Sergio Díaz, Eneko Alberti, Kiko Aguado, Jesús Hernández, Guga Murrari, Joan Massana, Joaquín Sánchez, Eric Sánchez i un llarg etcètera. El 2011 i durant un any, es trasllada a Londres, on segueix creixent musicalment, sent una experiència especialment enriquidora al costat de Frank Williams, Richard Bailey, Miguel Barradas, Winston Dellandro, etc.

En els últims anys ha realitzat concerts tant a Espanya com a l’estranger, amb formacions com Afroband, David Dafries and the New Gutbucket Academy, Dimitri Skifanov Quartet, La Dubi Dubi Band, On the High Seas, Sergio Díaz trio, etc. A l’estranger ha tocat als EUA amb Barri Manouche, La Mandanga i Steve Leeds (2015), al Senegal amb Efraiyim Ouedraogo i Mama Sadio (2017) i a França amb Astronotas (2018) i Phisqa (2019).

Ha treballat, a més de com a intèrpret, com a compositor, arranjador o productor a La Blasa, Les Astronotas, 3 pessetes, David Defries and the New Gutbucket Academy i Afroband. I com a arranjador ha publicat amb Liquen ( “No callo”, 2018) i José Carlos Escobar (“On em Vols Portar”, 2020). Així mateix ha fet multitud d’enregistraments amb la majoria dels grups esmentats anteriorment i té experiència com a músic d’estudi amb artistes com Barri Manouche (2015) o Mamen Navia (2020), entre d’altres.

De Gemma té una llarga experiència tocant amb big bands, des del 2012 fins a la data, la major part d’aquesta activitat ha estat amb la Big Band de l’Conservatori Àngel Barris, Boleros Big Bands. Big Band d’Atarfe, Jaén Jazzy Big Band, OYK Big Band i La Chistera Big Band. Ha actuat a Festivals com el Festival de Jazz de Granada (2017 i 2018), Happy Stomp, Summer Swing i amb directors com Bob Sands, Iñaki Askunze, Duccio Bertini o Sergi Vergés.

Actualment dirigeix al costat d’Alejandro Tamayo la OYK Amateur Big Band, que va actuar el 2020 al IV trobada de Big Bands d’Andalusia i contínua impartint classes a l’Escola de Jazz Granada ool-ja-koo (Granada).

Projecte personal. Al 2017 publica el disc “Arcanos”, que lidera com a productor, arranjador i compositor. D’aquest mateix any és el videoclip de “Alzheimer” (Scenos i Miguel de la Gemma, 2017). Amb aquest grup han treballat músics de la talla d’Enrique Oliver, Juanma Nieto Borja Barrueta o Victor Correa a part dels habituals Julián Sánchez, Cuni Mantilla, Mario Alonso J.M “Petaca”, Jesús Santiago i David Lleó. En aquest 2021 publica el seu segon disc “2” amb el segell Temps Record.