Octavi Coronado

Octavi Coronado Swingtet:

La formació reuneix cinc músics amb una llarga trajectòria en el món del jazz, el manouche, el swing i la música negra. Una base rítmica formada per Joan Martí al contrabaix;  Federico Mazzanti al piano; Carles  Guberna a la bateria i Guillem Jubany a la guitarra; amb les melodies i l’scat d’Octavi Coronado a la veu.

Fruit d’una jam session la primavera del 2012 al club Bohèmia de Sant Cugat, els seus components van coincidir en la seva passió pel jazz clàssic i el swing. Des d’aleshores, el quintet ha fet ballar el públic en sales i festivals arreu de Catalunya. Des del multitudinari festival Swim Out Costa Brava, a Calella de Palafrugell, fins a sales de Barcelona com “Shake That Thing” (Suite 191), el Banker’s Bar de l’Hotel Mandarin Oriental, “The SwingBallroom” (Almo2bar) o el Marula Cafè.

Octavi Coronado va completar els estudis de cant a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha format part dels Barcelona Gospel Messengers del Taller de Músics, dirigit per Ramón Escalé, amb qui va participar en la gravació del primer CD del cor. Des de l’any 2013 s’ha especialitzat en la interpretació del swing i del jazz clàssic amb diferents formacions, treballant amb músics de l’escena de jazz catalana com Jaume Vilaseca, Artur Regada, Juli Aymí, Gabriel Zenni o Claudio Marrero.

La formació acumula un currículum notable: el pianista Federico Mazzanti, fill del Negro Mazzanti de la Porteña Jazz Band i membre titular de la mateixa formació, col·laborador habitual de Ray Gelato, Big Dani Pérez, Dani Nel·lo, Josep Maria Farràs o Mathew Simon, entre molts d’altres; Carles Guberna, bateria de la Big Band de Montbau; Joan Martí, contrabaixista que ha treballat amb músics com Lee Konitz, Tete Montoliu o Jean Luc Vallet, i amb set CD gravats com a sideman de Pere Soto i Dani Rambla; i Guillem Jubany, format al prestigiós Berklee College of Music de Boston (EUA) i líder de formacions de jazz amb músics com Valentí Querol o Adrià Muntaner.

En aquesta ocasió col·labora amb el quintet la jove cantant i saxofonista Eva Fernández, membre de la Sant Andreu Jazz Band que ja ha actuat amb grans figures com Perico Sambeat, Dick Oatts, Ken Peplowski, Ignasi Terraza, Bobby Gordon, Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Josep M. Farràs, Scott Robinson, Josep Traver, Matthew Simon, Llibert Fortuny, Carles Benavent o Jordi Bonell, i ha participat en diversos projectes amb Andrea Motis & Joan Chamorro Group.