Tesa

Tesa és una rapera del poble d’Almussafes (en la comarca valenciana de la Ribera Baixa) amb un estil únic que l’ha portada a liderar una escena urbana valenciana en creixement i expansió constants. La seua música, que mescla rap, hip hop clàssic, música electrònica, música tradicional i altres influències urbanes, parteix de tres constants fonamentals: arrels, feminisme i festa.

L’any 2017 Tesa va debutar amb el disc Al-Tesa. El 2019 publicà el seu segon treball, Rural, que  obtingué el Premi Carles Santos al millor disc de música urbana, i el Premi Ovidi Montllor al millor disc de hip hop i electrònica.

Tesa ha realitzat tres gires completes: 2017 i 2018 amb Al-Tesa, i 2019 amb Rural. Ha tocat en els

principals festivals del País Valencià: Festardor, Festivern, Feslloch i la Fira de Juliol de València. I també ha actuat a Catalunya i les Illes Balears, i en llocs com Madrid, Bilbao, Burgos i Pontevedra. Ha participat en el Circuit Sonora, impulsat per l’Institut Valencià de Cultura, i en l’espectacle commemoratiu dels 25 anys de la mort d’Ovidi Montllor (amb concerts a València, Castelló de la Plana, Alacant i Alcoi).

Al llarg de la seua carrera ha col·laborat amb artistes com Smoking Souls, Jonatan Penalba, Josep Nadal, La Basu, Jazzwoman, Eryfukksia. Pupil·les, La Prima o Vicent torrent.