Txell Sust & August Tharrats trio

August Tharrats – Piano
De Barcelona. L’August és, sens dubte, el pioner del Blues i Boggie Woogie piano a Catalunya.
Als 4 anys descobreix el Blues escoltant els discos de Ray Charles, Louis Armstrong, Lionel Hampton…és autodidacta, això ha fet que s’apropi a aquesta música amb humiltat, creant un llenguatge personal ple de Swing. Potser per això músics de la talla de Teddy Edwards, Gene “mighty Flea” Connors o B.B. King l’han felicitat per la seva manera de tocar Blues.
L’any 1992 crea el seu propi Trio i un any després inicia la seva col.laboració amb la cantant Txell Sust amb qui ha gravat 4 Cd’s ( Blue Time, Gran Hotel Havana, Non Stop).
En el terreny internacional, Tharrats ha acompanyat a importants bluesmans com Louisiana Red o Johnny Mars, el trombonista Gene Connors, la cantant Shirley Johnson o el guitarrista Guitar Crusher.
Alhora ha participat en diversos Festivals Internacionals de Blues i Jazz,a mes de produccions especials com duets amb el guitarrista Amadeu Casas, els pianistes Lluis Coloma o Philippe LeJeune, o el clarinetista Oriol Romaní.
Es el pianista dels Blues Messengers, banda mítica de Barcelona.
Entre 2013 I 2014 enregistra dos concerts per Tv3 de repertori propi.
Nono Fernández – Contrabaix
De Cadis. Cursa estudis de grau mitjà de Jazz al Taller de Músics de Barcelona.
Llicenciat en Jazz per l’Escola Superior de Música de Catalunya ( ESMUC).
Actualment imparteix classes al departament de Jazz del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.
L’any 1989 coneix a en Tete Montoliú amb el que col.labora en múltiples ocasions.
Primer premi del concurs internacional de Jazz de Getxo amb la formació.
Mitchell-Terraza Quartet en 1991 al costat del pianista Ignasi Terraza, el guitarrista Dave Mitchell i el bateria Pau Bombardó.
Forma part de bandes com la Barcelona Hot Seven, la Vella Dixieland , la Big Band Jazz Terrassa , Amadeu Casas Strollin’ Band i la Barcelona Jazz Orchestra.
Ha col.laborat amb la Orquestra Simfònica de Minsk al costat del trompetista Byron Stripling.
Actualmente integra els trios dels pianistes August Tharrats i Francesc Capella i lidera el seu propi.
Com free lance ha tocat entre d’altres amb: Walter Perkins, Idris
Muhammed, Frank Foster, Slide Hampton, Dennis Rowland, Johnny Griffin, Randy Brecker, Mike Stern, Robin Eubanks, Peter King, Louis Stewart, John Mosca, Ralph Lalama, entre d’altres. Ha gravat amb: Mitchell-Terraza Quartet, “Shell Blues” (1993), Randy Greer,”The Romance of Jazz” (1995), Txell Sust & August Tharrats trio,”Non Stop” (2003), Francesc Capella Trio, “Cantabile” (2012), Barcelona Jazz Orchestra,”Dizzy’s Business” (2014), Amadeu Casas i August Tharrats, “Pocket Concerts” (2015), Barcelona Jazz Orchestra, ” Nits de Swing a la Sala Apolo” (2016).
Xavi Hinojosa – Bateria
De Terrassa. Als tres anys li regalen una bateria de joguina. El seu pare va ser baterista durant els seus anys de joventut. Aquests fets influeixen en l’elecció de l’instrument. Amb nou anys comença a estudiar piano i solfeig a l’escola de música del seu barri i un any més tard el seu pare li dóna les primeres nocions de bateria. Tres anys més tard comença a prendre classes de la mà del mestre Aldo Caviglia. Amb ell descobreix el jazz i creix llavors la seva passió per l’instrument. Posteriorment estudia bateria amb Javier Crespo i Jo Krause.
Al 2005 becat per la Generalitat de Catalunya es trasllada a New York on estudia amb Joe Farnsworth.
Jazzman freelance molt sol·licitat col·labora i enregistra amb una extensa llista de músics i grups de forma regular, entre els que podem destacar: Toni Solà quartet, Magnolia, Big Band Jazz Maresme, Afinke, Dave Mitchell, Fredrik Carlquist, Grant Stewart, Josep Mª Farras, Freddie Bryant, Mario Rossy, Arturo Serra, Victor Correa, Juan Galiardo, Scott Hamilton…
Ha tocat amb multitud de festivals nacionals i internacionals de jazz i a la majoria de sales i clubs dedicats al jazz del pais. Ha realitzat gires per Europa i Amèrica com Eurojazz Festival de México 2010, Savassi Jazz Festival (Belorizone, Brazil 2014), Festival de jazz de Barquisimento (Venezuela 2014), Festival de jazz de La Paz (Bolivia 2014) per citar alguns del mes rellevants…
Premi al millor grup “I Concurs de Jazz de Barcelona” 2005 amb el grupo “Afinke” Premi al millor grup jove al “VI Concurso Internacional de Intérpretes de Jazz de Granada” 2006 amb el grup “Afinke”. Actualment Xavi Hinojosa té una quincena de discos editats.

Txell Sust – Veu
De Mataró. Des dels seus inicis es mou amb comoditat en les files del jazz, blues i pop. La seva inquietud per la música li portarà a formar part de diverses bandes amb les quals creixerà musicalment, juntament amb classes a l’Aula de Teatre de Mataró, Taller de Músics de Barcelona, i classes particulars amb Joana Banyeres.
Col·labora en infinitat de projectes com gravar publicitat per a ràdio i televisió, corus per a altres artistes i també formant part d’altres grups com Free Love Makers, La Vella Dixieland, Mujeres, etc…
Tres col·laboracions marquen la seva carrera: El grup de Jazz: Txell Sust & August Tharrats Trio, amb qui grava tres Cd’s. Blue 4U, amb el single “Happy World”, un èxit rotund de vendes a Espanya i la seva participació com a corista en 5 gires d’ Alejandro Sanz.
Té dos cd’s de cançons pròpies “Txell” co-escrit i produït per Jean Paul Dupeyron i “Ciudadana Universal” que edita amb el seu propi segell independent Pamtumatrack. Un disc co-escrit i produït per Armand Sabal-Lecco.
Durant els anys es va retrobant amb la seva faceta interpretativa: Co-protagonitza el llargmetratge Tomándote, dirigit per Isabel Gardela (2000). Forma part del musical Zoomwatts (2012), estrenant dins del Festival de Teatre Temporada Alta. I més endavant Nevares en concert al Festival Grec de Barcelona (2014).
En la actualitat ha gravat amb el binomi Pep Poblet & Nito Figueras un Cd anomenat #enCantats i està preparant un petit musical amb “Les dones de Frank”.